Αρχική Ειδήσεις Tα συμπεράσματα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα

Tα συμπεράσματα της Διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα

0
Διαφήμιση

Ο αρχικός στόχος της συγκέντρωσης 10 δις δολαρίων ως το τέλος του έτους για το αποκαλούμενο και Πράσινο Ταμείο του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη δεν έχει επιτευχθεί. Στο ταμείο βρίσκονται μόλις 2,3 δις σε κρατικές υποσχέσεις μετά και από την απόφαση της Γαλλίας να καταβάλει ένα δισεκατομμύριο δολάρια, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι- μουν στο τέλος της διάσκεψης για το κλίμα.

Συνοψίζοντας τις εργασίες της συνόδου κορυφής ο Μπαν Κι-μουν είπε επίσης ότι οι ιδιωτικές τράπεζες έχουν ανακοινώσει την πρόθεσή τους να εκδώσουν πράσινα ομόλογα με το ποσό των 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων και να αυξηθεί το ποσό αυτό στα 50 δισεκατομμύρια δολάρια το 2015. Επιπλέον, οι ασφαλιστές εταιρείες έχουν υποσχεθεί να «διπλασιάσουν τις πράσινες επενδύσεις τους» από το 2015, έτσι ώστε το ταμείο να ξεπεράσει το ποσό των 82 δισεκατομμυρίων δολαρίων, πρόσθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ.

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε νωρίτερα ότι η Γαλλία θα μπορούσε να συμβάλει «με το ποσό του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια» στο Πράσινο Ταμείο που έχει ως στόχο να βοηθήσει τις ευπαθείς χώρες να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν επιπτώσεις στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η Γερμανία έχει ήδη συμφωνήσει και αυτό πριν από τη σύνοδο κορυφής για το παγκόσμιο κλίμα να δώσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια στο ταμείο.

Σύμφωνα με την Oxfam, το ποσό που ανέφερε ο Μπαν Κι-μουν περιλαμβάνει τη συνεισφορά της Γερμανίας η οποία ανακοινώθηκε τον Ιούλιο. Πολλές άλλες χώρες έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν μικρότερα ποσά που κυμαίνονται από τα 100 εκατομμύρια δολάρια της Ελβετίας και της Νότιας Κορέας, έως τα 5,5 εκατομμύρια δολάρια που προσφέρει η Τσεχία. Η Δανία έχει υποσχεθεί 70 εκατομμύρια και η Νορβηγία 33 εκατομμύρια.

Η σύνοδος κορυφής οδήγησε σε μια «ισχυρή δέσμευση για μια σημαντική συμφωνία για το κλίμα» στο συνέδριο του Δεκεμβρίου του 2015 που θα διεξαχθεί στο Παρίσι δήλωσε ο Μπαν Κι- μουν, ο οποίος μίλησε επίσης για μια «ιστορική μέρα» για το κλίμα.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here