Αρχική Καταστροφές Η ετήσια σφαγή δελφινιών ξεκινά στον όρμο Ταϊτζί της Ιαπωνίας

Η ετήσια σφαγή δελφινιών ξεκινά στον όρμο Ταϊτζί της Ιαπωνίας

0
Διαφήμιση

Η κακοκαιρία ίσως καθυστερήσει την έναρξη της εξάμηνης περιόδου κυνηγιού δελφινιών, η οποία ξεκίνησε επισήμως σήμερα στην Ιαπωνία, εν μέσω ισχυρών αντιδράσεων.

Η ετήσια σφαγή κατά τη διάρκεια της οποία εκατοντάδες δελφίνια οδηγούνται σε έναν απομονωμένο κόλπο και δολοφονούνται, προσέλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον όταν παρουσιάστηκε το 2009 μέσα από το βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ The Cove.

«Η εποχή κυνηγιού δελφινιών ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει έως το τέλος του Φεβρουαρίου» είπε μέλος της Ένωσης αλιέων του Ταϊτζι, προσθέτοντας ότι η σεζόν για το κυνήγι φαλαινών-πιλότων αρχίζει επίσης σήμερα και θα διαρκέσει έως τον Απρίλιο.

Ωστόσο, σήμερα Δευτέρα το κυνήγι αναβλήθηκε λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και ακτιβιστές βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Την περασμένη σεζόν, ακτιβιστές από τη διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση Sea Shepherd, που αυτοαποκαλούνται “Cove Guardians”, μετάδωσαν ζωντανά πλάνα από την αιχμαλωσία δελφινιών.

Η σφαγή πυροδοτεί αντιδράσεις και επικρίσεις παγκοσμίως και είναι χαρακτηριστική η τοποθέτησης της Αμερικανίδας πρεσβευτή στην Ιαπωνία Καρολίν Κέννεντυ η οποία έκανε λόγο για απάνθρωποι κυνήγι.

Οι υπερασπιστές του κυνηγιού λένε ότι είναι μια παράδοση, θέση που υποστηρίζεται από την ιαπωνική κυβέρνηση.

Μάλιστα, οι υπέρμαχοι της σφαγής υποστηρίζουν ότι οι Δυτικοί είναι υποκριτές καθώς ο αριθμός των αγελάδων, των χοίρων και των προβάτων που σφαγιάζονται για να ικανοποιηθεί η ζήτηση σε τροφή είναι πολύ μεγαλύτερος.

Σε αυτό το επιχείρημα, οι επικριτές της πρακτικής απαντούν ότι δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση για το κρέας των δελφινιών, η οποία σε κάθε περίπτωση περιέχει επικίνδυνα επίπεδα υδραργύρου.

Την Κυριακή περίπου 30 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Τόκιο κατά του κυνηγιού που αμαυρώνει τη φήμη της Ιαπωνίας στο εξωτερικό.

Διαφήμιση