Αρχική Ειδήσεις UNICEF: Σχολική εκστρατεία με μπαζάρ στο Μετρό Συντάγματος

UNICEF: Σχολική εκστρατεία με μπαζάρ στο Μετρό Συντάγματος

0
Διαφήμιση

Σχολική εκστρατεία ξεκινά η UNICEF με ένα μεγάλο μπαζάρ στο Μετρό Συντάγματος. Στόχος της εκστρατείας είναι να εξασφαλίσει ότι όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση.

Το μπαζάρ θα λειτουργεί από την Πέμπτη έως και Σάββατο από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (είσοδος ελεύθερη). Στον ίδιο χώρο θα παρουσιασθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά», καθώς και στιγμιότυπα από τη δράση της UNICEF για τα παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Με τη νέα σχολική συλλογή της η UNICEF υποδέχεται τους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους και προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της, αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα.

Η κορυφαία έκθεση της UNICEF «Η Κατάσταση των Παιδιών στον Κόσμο 2014» δείχνει ότι η εγγραφή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχει αυξηθεί, ακόμη και στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες και από το 1990 που μόνο 53 στα 100 παιδιά σε αυτές τις χώρες πήγαιναν στο σχολείο, σήμερα ο αριθμός αυτός ανήλθε στα 81 στα 100.

Επίσης, περίπου 90 εκατομμύρια παιδιά που θα είχαν πεθάνει εάν τα ποσοστά θνησιμότητας είχαν παραμείνει στα επίπεδα του 1990, σώθηκαν. Σε μεγάλο βαθμό, αυτό οφείλεται στην πρόοδο στον τομέα των εμβολιασμών, της υγείας, καθώς και των υπηρεσιών παροχής νερού και υγιεινής.

Σημαντική ήταν και η πρόοδος της Ελλάδας στον τομέα αυτό, αφού η κάτω των πέντε ετών θνησιμότητα μειώθηκε από 38 το 1970 (θάνατοι ανά 1.000 ζώντα νεογνά), σε 13 το 1990, σε 8 το 2000 και σε 5 το 2012, που σημαίνει μείωση κατά 62% από το 1990 και κατά 38% από το 2000.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚαρκίνος του θυροειδούς σε 103 παιδιά και εφήβους της Φουκουσίμα
Επόμενο άρθροΤο 2014 οδεύει προς την ανακήρυξη ως «θερμότερο έτος»