Αρχική Καταστροφές Το 2014 οδεύει προς την ανακήρυξη ως «θερμότερο έτος»

Το 2014 οδεύει προς την ανακήρυξη ως «θερμότερο έτος»

0

Οι νυχτερίδες στην Αυστραλία έπεφταν από τα δέντρα ζαβλακωμένες από την ζέστη, σε πολλά μέρη του κόσμου καταγράφηκαν ισχυρά κύματα καύσωνα και παρότι πολύ πίστευαν ότι το 2014 θα καταγραφεί ως ένα ψυχρό έτος, κυρίως λόγο της πολικής δίνης που έπληξε τις ΗΠΑ, όλα δείχνουν ότι απλά θα πρόκειται για μια εξαίρεση.

Υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα αντίληψης: καθώς ο πλανήτης θερμαίνεται, οι άνθρωποι συνηθίζουν ολοένα και λιγότερο στις ψυχρές κλιματικές συνθήκες με συνέπεια όταν πιάνει κρύο να το προσέχουν περισσότερο.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο κλιματικό χάρτη της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ (NOAA), στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη σχεδόν καταρρίφθηκαν τα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών το 2014. Οι Ηνωμένες Πολιτείες μάλλον εξαίρεση αποτέλεσαν.

Ειδικότερα, το 2014 μέχρι στιγμής συγκρίνεται με τα πέντε θερμότερα έτη που έχουν ποτέ καταγραφεί. Εάν οι θερμοκρασίες διατηρηθούν στην ίδια τροχιά, το 2014 ίσως αποτελέσει το τρίτο θερμότερο έτος από το 1880 που διενεργούνται μετρήσεις με παγκόσμια θερμοκρασία εδάφους 0,66 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του 20ου αιώνα.

Από τα πέντε θερμότερα έτη στα χρονικά, τα τέσσερα έχουν καταγραφεί κατά τη διάρκεια του αιώνα που διανύουμε και ένα στα τέλη του προηγούμενου (2010, 2005, 1998, 2013, 2003).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο φετινός Μάιος και o Ιούνιος ήταν οι θερμότεροι αντίστοιχοι μήνες στα χρονικά.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here