Αρχική Καινοτομία Παπούτσια με … GPS για τυφλούς!

Παπούτσια με … GPS για τυφλούς!

0
Διαφήμιση

Παπούτσια με ενσωματωμένο GPS (Global Positioning System) αναμένεται να αποτελέσει λύση για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Το ζευγάρι «έξυπνων» παπουτσιών σχεδίασαν δύο μέλη του Media Labs, από το αμερικανικό Πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

Οι σχεδιαστές, Κρίσπιαν Λόρενς και Ανιρούντ Σάρμα, δημιούργησαν ένα ζευγάρι από παπούτσια, το όνομα των οποίων είναι Lechal, και στα οποία ο χρήστης δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί.

Αφού λάβουν την εντολή, μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής για «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, το GPS αναλαμβάνει δράση. Το Παγκόσμιο Σύστημα Θεσιθεσίας (Global Positioning System) χαράσσει πορεία και ειδοποιεί τον χρήστη για το που να στρίψει και πού να συνεχίσει ευθεία, μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι.

Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Τα παπούτσια είναι διαθέσιμα από την Παρασκευή 7 Μαρτίου και η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜοναδικές τιμές για φοιτητές και εκπαιδευτικούς σε όλα τα Mac και iPad
Επόμενο άρθροΟδηγίες για τη σωστή συντήρηση αυγού, γάλακτος, βούτυρου και τυριού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ