Αρχική Ειδήσεις WWF: Στείλτε μήνυμα για τα δάση και τις ακτές μας!

WWF: Στείλτε μήνυμα για τα δάση και τις ακτές μας!

0
Διαφήμιση

Ενώ οι περισσότεροι ετοιμαζόμαστε να πάμε θερινές διακοπές, τα φετινά θερινά τμήματα (τμήματα διακοπής εργασιών) της Βουλής (17.06.2014-03.10.2014) ετοιμάζονται να ψηφίσουν περιβαλλοντικά εγκλήματα:

·   Το σχέδιο νόμου για την οικοδόμηση των δασών κατατέθηκε την Πέμπτη 17 Ιουλίου και ήδη συζητήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και

·     Το σχέδιο νόμου για τις ακτές (αιγιαλός και παραλία) που προετοιμάζεται και βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής.

Πρόσχημα, η κρίση και η ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων. Όχημα, η Βουλή. Άλλοθι, οι «μνημονιακές δεσμεύσεις». Πραγματικότητα, η απειλούμενη καταστροφή του φυσικού μας πλούτου που είναι βασικό κεφάλαιο για ζωντανή οικονομία και βιώσιμη διέξοδο της χώρας από την κρίση.

Όμως η καταστροφή δεν είναι μονόδρομος. Κάθε κρίση είναι κάλεσμα για λύση και όχι αφορμή για παράλυση.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς καλεί κάθε περιβαλλοντικά ενεργό πολίτη να εκφράσει προς τους βουλευτές τη διαφωνία του με κάθε νομοσχέδιο που αντιμετωπίζει τα δάση και τις ακτές σαν αναλώσιμο πόρο, αποψιλώνοντας το πλαίσιο προστασίας τους.

Ας στείλουμε όλοι τώρα μήνυμα στους Βουλευτές. Ζητάμε να μην ψηφίσουν οποιοδήποτε σχέδιο νόμου απειλεί τα δάση και τις ακτές μας. Ζητάμε πολιτικές που θα μας βγάλουν από τη κρίση με σεβασμό στη φύση. Ζητάμε να διατηρηθεί η φυσική ομορφιά που κάνει την Ελλάδα γνωστή στον κόσμο και τόπο που έλκει εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο.

Επειδή όμως πάντα υπάρχει η περίπτωση διασποράς περιβαλλοντικά επιζήμιων διατάξεων σε άσχετα νομοθετήματα, ζητάμε από τους βουλευτές να μην υποστηρίξουν οποιοδήποτε νομοσχέδιο περιέχει διατάξεις που:

·         Δεν διασφαλίζουν την προστασία φυσικών οικοσυστημάτων

·         Νομιμοποιούν οποιουδήποτε είδους αυθαίρετες κατασκευές και δραστηριότητες σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, και επανακαθορίζουν την έκτασή τους, για να εξαιρεθούν παρανομούντες

·         Επιδεινώνουν τους όρους δόμησης σε δάση, δασικές εκτάσεις και στην παράκτια ζώνη, επιτρέπουν έργα και δραστηριότητες που υποβαθμίζουν τα φυσικά οικοσυστήματα και παρακάμπτουν τις ισχύουσες ρυθμίσεις προστασίας σε εθνικά πάρκα και άλλες προστατευόμενες περιοχές

·         Μειώνουν την έκταση της κοινόχρηστης και αδόμητης παραλίας.

Κανένας δεν είναι απλός θεατής σε όσα συμβαίνουν στη Βουλή. Η γνώμη όλων μας μετράει!

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here