Αρχική Ειδήσεις Το Hellenic Relief μοίρασε βοήθεια και στο Γύθειο

Το Hellenic Relief μοίρασε βοήθεια και στο Γύθειο

0
Διαφήμιση

Μέχρι το Γύθειο έφτασε το ομογενειακό ίδρυμα Hellenic Relief , καθώς την Κυριακή 27 Ιουλίου παρέδωσε 70 πακέταβοηθείας σε αναξιοπαθούντες της περιοχής, αποδεικνύοντας ότι το ίδρυμα δεν κάνει ούτε θερινές διακοπές, καθώς γνωρίζει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των συνανθρώπων μας στην Ελλάδα.

Η διανομή πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό κέντρο Γυθείου από τους εθελοντές του οργανισμού στην Ελλάδα με επικεφαλής την Μαρία Σιούρδη σε συνεργασία με την Χριστιανική Ένωση κυριών και δεσποινίδων Γυθείου «Παναγία η Χρυσαφίτισσα».

Στην παράδοση παραβρέθηκαν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Relief Τάσσος Φιλιππάκος και Στέλιος Τακετζής. Κάθε δέμα περιείχε 20 κιλά περίπου τροφίμων, καθώς επίσης ρουχισμό και υποδήματα προσφορά χορηγών στην Ελλάδα.

Την παράδοση στο Πνευματικό Κέντρο ακολούθησε επίσκεψη στο Γηροκομείο «Αγιος Παντελεήμων» όπου και παραδόθηκαν τρόφιμα και υλικά πρώτης ανάγκης.

Να σημειωθεί ότι το ίδρυμα Ελληνικής συμπαράσταση συνεχίζει το έργο του που άρχισε τον Ιανουάριο του 2012 συγκεντρώνοντας χρήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και αγοράζοντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στην Ελλάδα προς διανομή σε άτομα που εξακριβωμένα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά έξοδα σίτισης και συντήρησης.

Εκτός από τη διανομή στο Γύθειο, διανεμήθησαν 220 δέματα ενώ τους μήνες Μάιο και Ιούνιο διατέθηκαν 720 δέματα στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Πέραμα, στα Καλύβια και στις Σπέτσες. Συνολικά μέχρι σήμερα η γενναιοδωρία των ομογενών έχει εξασφαλίσει 140 περίπου τόνους τροφίμων σε 13.000 περίπου οικογένειες μέσω 205,000 δολαρίων που έχουν συγκεντρωθεί. Ο Τάσος Φιλιππάκος είναι νεοεκλεγέν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού «είναι επιχειρηματικό στέλεχος. Έως το 2004 διετέλεσε αντιπρόεδρος της εταιρείας Moodys Investors Service, ενώ απο το 2004 έως το 2012 Διευθύνων Σύμβουλος μεγάλης βιομηχανίας στην Ελλάδα. Επίσης έχει διατελέσει μέλος και πρόεδρος διαφόρων διοικητικών συμβουλίων εταιρειών στο χώρο των επιχειρήσεων αλλά και των μη κερδοσκοπικών οργανισμών.

Το ίδρυμα Hellenic Relief καλωσορίζει τον κ. Φιλιππάκο του οποίου η εμπειρία για την κατάσταση στην Ελλάδα και το ενδιαφέρον του να συμμετέχει ενεργά στη βοήθεια δεινοπαθούντων ανθρώπων στη χώρα μας θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες στην επίτευξη του σκοπού του».

Ο Στέλιος Τακεζής, υπεύθυνος Τύπου του ομογενειακού ιδρύματος, δήλωσε ότι η παγίωση της κρίσης στην Ελλάδα, και η φαινομενική βελτίωση ορισμένων οικονομικών μεγεθών έχουν σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση πως τα κοινωνικά προβλήματα αμβλύνονται ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η ανεργία συνεχίζει να είναι στα ύψη, οικονομικά αποθέματα οικογενειών εξαντλούνται, και όλο και περισσότερα άτομα αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα βασικά τους έξοδα.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ 3.795.100 άτομα ζουν στο όριο της φτώχειας. «Τώρα είναι απαραίτητο όσο ποτέ να συνδράμομε και να δώσουμε ένα χέρι βοηθείας θυμίζοντάς ότι η βοήθεια από τους ομογενείς είναι αδελφική, δεν είναι ελεημοσύνη και ότι κάθε άνθρωπος μπορεί κάποτε να βρεθεί σε δύσκολη θέση» πρόσθεσε.

Πληροφορίες για τρόπους βοήθειας υπάρχουν στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.hellenicrelief.org

Πηγή: Εθνικός Κήρυκας

Διαφήμιση