Αρχική Ειδήσεις Το Γέτι δεν υπάρχει και με τη «βούλα»

Το Γέτι δεν υπάρχει και με τη «βούλα»

0
Διαφήμιση

Το Γέτι των Ιμαλαίων, ή ο Μεγαλοπόδαρος της Βορείου Αμερικής ή όπως αλλιώς τον αποκαλούν σε διάφορα μέρη του κόσμου είναι πολύ πιο κοινότοπο από ότι θέλει η ανθρώπινη φαντασία. Ανάλυση DNA από δεκάδες δείγματα που υποτίθεται ότι προέρχονται από το τρίχωμά του, έδειξε ότι δεν είναι παρά τρίχες από κοινά ζώα, όπως αρκούδες, άλογα, αγελάδες, σκύλους, λύκους, κατσίκια κ.α. Εν ολίγοις, με επιστημονική “βούλα” πλέον για πρώτη φορά, αποδεικνύεται ότι είναι «τρίχες» ο ισχυρισμός περί ύπαρξης Γέτι και Μεγαλοπόδαρου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή γενετικής Μπράιαν Σάικς του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας της Βασιλικής Εταιρείας επιστημών της Βρετανίας (Proceedings of Royal Society B), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το “Science”, δήλωσαν ότι ανάμεσα στις υποτιθέμενες τρίχες του Γέτι, εκτός από τις τρίχες διαφόρων ζώων, υπήρχαν επίσης ανθρώπινες τρίχες, χορτάρια και υαλονήματα.

«Μην τα παρατάτε, ο Γέτι μπορεί ακόμη να βρίσκεται εκεί έξω», δήλωσε ο Μπράιαν Σάικς, αν και, όπως είπε, όταν ξεκίνησε τη νέα έρευνα, συλλέγοντας δείγματα από μουσεία και ιδιώτες, υπολόγιζε ότι η πιθανότητα επιτυχίας ήταν μόλις 5%. Όπως ανέφερε, δεν απέκλειε να βρεθεί το γενετικό «αποτύπωμα» κάποιου Νεάντερταλ, ο οποίος μπορεί να έχει επιβιώσει ακόμη κάπου κρυμμένος και να αποτελεί την πηγή για όλες αυτές τις ιστορίες που εξάπτουν τη φαντασία των ανά τον κόσμο φίλων της λεγόμενης κρυπτο-ζωολογίας.

Οι ερευνητές ανέφεραν ότι, από τη μια, έχουν υπάρξει αρκετές αναφορές για θεάσεις μυστηριωδών πλασμάτων ή για εύρεση ασυνήθιστων αποτυπωμάτων στα χιόνια και στα δάση, που δείχνουν ότι πιθανώς υπάρχουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου μεγάλα ακόμη άγνωστα πρωτεύοντα (όπως οι πίθηκοι). Από την άλλη, όμως, όπως επισημαίνουν, ούτε σώματα, ούτε πρόσφατα απολιθώματα έχουν βρεθεί που να στηρίζουν αυτή την υπόθεση.

Τελικά, το πιο ενδιαφέρον εύρημα της γενετικής ανάλυσης προέκυψε από δύο δείγματα τριχώματος αρκούδας από το Μπουτάν και τα Ινδικά Ιμαλάια, τα οποία είναι πολύ συγγενικά με το DNA μιας προϊστορικής πολικής αρκούδας που ζούσε στην περιοχή πριν από 40.000 χρόνια – και κάποιος άγνωστος έως σήμερα απόγονός της ίσως κρύβεται κάπου εκεί.

Σε άψογο αντικειμενικό στιλ, οι επιστήμονες έγραψαν ότι «η νέα μελέτη δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ανώμαλων πρωτευόντων». Τελικά, όμως, το μεγαλύτερο μυστήριο δεν είναι τόσο η ύπαρξη ή όχι του Γέτι, όσο η ευπιστία τόσων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, που έκαναν τον κόπο να μαζέψουν τόσες τρίχες στις συλλογές τους.

Διαφήμιση