Αρχική Ειδήσεις «ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» του Ηλία Θεοφύλακτου

«ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» του Ηλία Θεοφύλακτου

0
Διαφήμιση

Χαρακτηρίστηκε ως ο «Ελληνικό Κώδικας Ντα Βίντσι» και από τότε, πολλοί επιμένουν να το συγκρίνουν με τα έργα του Νταν Μπράουν. Πρόκειται για «Το Δαχτυλίδι του Θεού», το βιβλίο του Ηλία Θεοφύλακτού που κυκλοφόρησε τις τελευταίες μέρες του 2013, από τις EΚΔΟΣΕΙΣ ARMA, και γνώρισε εξαιρετική υποδοχή –τόσο από την κριτική, όσο και από το αγοραστικό κοινό.

Είναι το πρώτο λογοτεχνικό εγχείρημα του δημοσιογράφου Ηλία Θεοφύλακτου, που ξεκίνησε από την εφημερίδα «Το Βήμα» και συνέχισε σε διευθυντικές θέσεις εφημερίδων και περιοδικών, αλλά και ως πολιτικός σχολιαστής στο ραδιόφωνο και στον έντυπο Τύπο. Από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, ασχολήθηκε κυρίως με τη μαζική επικοινωνία και τη στρατηγική ανάλυση, ζώντας ανάμεσα στην Αθήνα και στη Μόσχα.

Η ιστορία του βιβλίου, είναι μια περιπέτεια με πολλή δράση –κι ακόμα περισσότερο μυστήριο: Ο θάνατος του καθηγητή, τα ευρήματά του και το νήμα που ξετυλίγεται αργά. Η παγκόσμια συνωμοσία της θαλαμηγού και ο ανελέητος εμφύλιος, που μαίνεται στο Βατικανό. Ο φονικός χορός των πρακτόρων, που στροβιλίζονται γύρω από τις αρχαίες περγαμηνές.

Το φοβερό μυστικό, που ταξίδεψε αόρατο μέσα στους αιώνες, ανάμεσα στα ράσα και στην πορφύρα, αφήνοντας ματωμένα ίχνη στο πέρασμά του, ζωντανεύει ξανά. Κι ένας ανύποπτος μέχρι χθες Έλληνας στέκεται στο κέντρο της δίνης.

Ο κεντρικός ήρωας, ο Άγγελος Κομνηνός επιστρέφει στην Ελλάδα για να κηδέψει τον πατέρα του, που πεθαίνει ξαφνικά. Και βρίσκεται χαμένος στον λαβύρινθο, με ένα βυζαντινό δαχτυλίδι στα χέρια και μια μυστική υπηρεσία να τον καταδιώκει. Καταφεύγει στη γνώριμή του Μόσχα κι εκεί, στη σκιά του Κρεμλίνου, με τον πόνο της μεγάλης απώλειας να τον δυναστεύει και με πιστόλια επαγγελματικά να σημαδεύουν το κάθε βήμα του, αρχίζει να ξεκλειδώνει κώδικες και αινίγματα.

Βυθίζεται στη μέθη του πολέμου, παγιδεύει και παγιδεύεται, ζει έναν έρωτα καταιγιστικό. Και πλησιάζει, μέρα με τη μέρα, την κρυμμένη γνώση, που έκανε πάντοτε πανίσχυρο όποιον κρατούσε τις αποδείξεις, και τώρα αναδύεται από το σκοτάδι για να κινήσει πάλι την ιστορία.

Ένα μυθιστόρημα μυστηρίου, σαν μωσαϊκό, με ψηφίδες πανίσχυρα σύμβολα και παλιούς θεούς, λαθρέμπορους και σκοτεινούς καρδινάλιους, μοναστήρια και σιωπηλούς φρουρούς της άγνωστης αλήθειας. Που η δαιδαλώδης πλοκή του απλώνεται παντού στην Ευρώπη. Στην Αθήνα, στη Ρώμη, στο Παρίσι, στην Κωνσταντινούπολη, στη Βαρκελώνη, στην Κρακοβία.

Που περνάει από το Άγιο Όρος, για να φτάσει μέχρι τη Μόσχα. Μια σύγχρονη ταινία δράσης, με φόντο μια τεράστια ιστορική τοιχογραφία. Που εικονίζει μια περιπέτεια απίστευτη. Όμοια με παραμύθι. Όπως συμβαίνει πολύ συχνά, με τις μεγάλες αλήθειες

Διάθεση και σε όλα τα σημεία πώλησης της αλυσίδας Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου. Στο Facebook, στη σελίδα του βιβλίου: https://www.facebook.com/gods.ring

Διαφήμιση