Αρχική Ειδήσεις Παρεξηγημένο… φρούτο η Μπανάνα!

Παρεξηγημένο… φρούτο η Μπανάνα!

0
Διαφήμιση

Η μπανάνα είναι ένα από τα πιο ενοχοποιημένα φρούτα, παρεξηγημένα και παραμελημένα από τα άτομα που βρίσκονται σε δίαιτα ή που προσέχουν το βάρος τους. Ο λόγος είναι η λανθασμένη εντύπωση πως η μπανάνα παχαίνει λόγω των υποτιθέμενων πολλών της θερμίδων.

Μπανάνα : θρεπτική αξία ανά 100 γραμμάρια προϊόντος. Η μπανάνα είναι από τα πιο ωφέλημα φρούτα γιατί παρέχει στον οργανισμό την απαραίτητη ενέργεια και είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά. Έχει πολλές φυτικές ίνες και προμηθεύει τον οργανισμό με τις βιταμίνες Α, Β, C, Ε καθώς και με εξίσου απαραίτητα ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο (καλύπτει το 25% των ημερησίων αναγκών του σώματος μας σε κάλιο), τον σίδηρο , το ασβέστιο, το σελήνιο, τον ψευδάργυρο, το μαγνήσιο.

Αναλυτικότερα 100 γραμμάρια μπανάνας έχουν :

Θερμίδες 100. Μία μικρή μπανανα έχει περίπου 85 θερμίδες, ενώ μια μεγάλη 160.

Υδατάνθρακες 27 γραμμάρια. Ένα μέτριο μήλο έχει περίπου 16 γραμμάρια υδατανθράκων που προέρχεται από το άμυλο. Η διαφορά λοιπόν δεν είναι τόσο μεγάλη για να θεωρήσουμε ότι η μπανανα παχαίνεισημαντικά σε σχέση με άλλα φρούτα.

Πρωτεΐνες 1,4 γραμμάρια. Θεωρείται καλή πηγή πρωτεϊνών για τον οργανισμό.

Λίπος 0,4 γραμμάρια. Όπως όλα τα φρούτα έτσι και η μπανανα δεν περιέχουν κακά λιπαρά άρα δεν προσδίδουν στον οργανισμό θερμίδες από λίπη και παράλληλα έχουν μηδενική περιεκτικότητα σε χοληστερίνη.

Φυτικές ίνες 3,2 γραμμάρια . Θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια σε φυτικές ίνες φρούτα. Οι φυτικές ίνες βοηθούν το φρούτο αυτό να μας χορτάσει, προσφέροντας μας την αίσθηση του κορεσμού, κάτι που όμως συχνά το μπερδεύουμε με την αίσθηση της αύξησης του βάρους.

Σάκχαρα 14,4 γραμμάρια. Η μπανάνα περιέχει σχεδόν την ίδια ποσότητα φυσικών σακχάρων (φρουκτόζη) με ένα μήλο και άρα και ο μύθος ότι έχει περισσότερη «ζάχαρη» από τα υπόλοιπα φρούτα προφανώς δεν ισχύει.

Νερό 75%. Η μικρή της περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με άλλα φρούτα ή λαχανικά την καθιστά πιο χορταστική, δίνει όμως παράλληλα την λανθασμένη εντύπωση ότι η μπανάνα παχαίνει.

Διαφήμιση