Αρχική Ειδήσεις H αντιμικροβιακή δράση του Χαλκού σε επιφάνειες αφής στο αεροδρόμιο του Santiago

H αντιμικροβιακή δράση του Χαλκού σε επιφάνειες αφής στο αεροδρόμιο του Santiago

0
Διαφήμιση

Φύλλα Χαλκού τοποθετήθηκαν σε 35 θαλάμους παραμονής μεταναστών για την προστασία της υγείας των επιβατών. Ο Αντιμικροβιακός Χαλκός Cu + τοποθετήθηκε σε επιφάνειες αφής σε θαλάμους ελέγχου μετανάστευσης που ελέγχεται από το PDI (Τμήμα Ερευνών της Αστυνομίας) στο αεροδρόμιο Σαντιάγο στη Χιλή. Πρόκειται για μια καινοτόμο πρωτοβουλία της ICA / Procobre για την αποτροπή έως και 99% των βακτηριδίων και των ιών.

Η Διεθνής Ένωση Χαλκού της Χιλής (Το Κέντρο Προώθησης Χαλκού, PROCOBRE), σε συνδυασμό με το Τμήμα Ερευνών της Αστυνομίας (PDI), εκπρόσωποι της βιομηχανίας χαλκού και θεσμικά όργανα των αεροπορικών μεταφορών γιόρτασαν πρόσφατα την εγκατάσταση αντιμικροβιακού χαλκού Cu + σε 35 θαλάμους όπου το προσωπικό της PDI διεκπεραιώνει ζητήματα που άπτονται των μεταναστών.

Στη Χιλή, πάνω από έξι εκατομμύρια άνθρωποι περνούν από τους ελέγχους μετανάστευσης που πραγματοποιούνται από την Εθνική Διοίκηση του Τμήματος Μετανάστευσης και την Διεθνή Αστυνομία της Χιλής στο αεροδρόμιο Arturo Merino Benitez κάθε χρόνο.

Για τoν Διεθνή Οργανισμό Χαλκού (ICA), ήταν σημαντικό να είναι μέρος αυτού του έργου που αποδεικνύει τα οφέλη για την υγεία της κοινότητας του αντιμικροβιακού χαλκού Cu +, σε περιοχές διέλευσης από πλήθος ανθρώπων.

“Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι ο αντιμικροβιακός χαλκός Cu + αναστέλλει το 99% των βακτηρίων και των ιών που υπάρχουν στις επιφάνειες, όπως αυτά που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο. Αυτό μας επιτρέπει να λειτουργούμε όχι μόνο για την προστασία της Χιλής και των αλλοδαπών επιβατών, αλλά και για την αποτροπή πιθανής μόλυνσης στα μέλη της PDI που έρχονται καθημερινά σε επαφή μαζί τους. Στόχος μας είναι να δείξουμε τα οφέλη του κύριου μετάλλου που παράγεται από τη χώρα μας, και τι καλύτερο από το να γίνεται αυτό στην ίδια την Χιλή” παρατήρησε ο Marcos Sepúlveda, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Procobre / ICA στη Χιλή.

Ο Νομαρχιακός Επιθεωρητής, Alfredo Chiang Chau, ως εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Χιλής δίνει μεγάλη σημασία στη πρωτοβουλία αυτή: «Κάθε μέρα, λαμβάνουμε σημαντικό αριθμό επιβατών από όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι οι έρευνες της αστυνομίας πρέπει να παρέχουν μια ολοκληρωμένη υπηρεσία, η οποία θα προστατεύει την κοινότητα και η οποία θα πληροί τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα “, τόνισε ο ίδιος.

Αντιμικροβιακός Χαλκός, Cu+

O αντιμικροβιακός χαλκός Cu + είναι το μοναδικό μέταλλο με χαρακτηριστικά ενός αντιμικροβιακού παράγοντα, εμποδίζοντας την ύπαρξη και τον πολλαπλασιασμό έως 99,9% των ιών και βακτηριδίων στις επιφάνειες επαφής, συμπεριλαμβανομένων των παθογόνων που προκαλούν ασθένειες όπως η σαλμονέλα και το βακτήριο Ε. coli, αλλά και ο ιός που προκαλεί την γρίπη Α/Η1Ν1.

Τον Φεβρουάριο του 2008, η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (EPA), μια οργάνωση που ειδικεύεται στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενέκρινε την εγγραφή των κραμάτων χαλκού και της πιστοποιημένης βακτηριοκτόνου δράσης του χαλκού για χρήση σε στερεές και άνυδρες επιφάνειες επαφής με εφαρμογές για την υγεία.

Ομοίως, τα έργα που υλοποιούνται από τον Διεθνή Οργανισμό Χαλκού επικεντρώνονται στα οφέλη που μπορούν να έχουν για την κοινότητα σε όλες τις δραστηριότητές της. Για το λόγο αυτό, τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν τεθεί σε εφαρμογή σε περιοχές όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων διέλευσης αλλά και στους χώρους όπου υπάρχει σημαντικός κίνδυνος μετάδοσης των ασθενειών, όπως τα σχολεία, τα συστήματα μεταφοράς και τα νοσοκομεία, όχι μόνο στη Χιλή, αλλά και σε άλλες χώρες παγκοσμίως.

Διαφήμιση