Αρχική Προτάσεις Φρούτα κατά των καρδιακών νοσημάτων

Φρούτα κατά των καρδιακών νοσημάτων

0
Διαφήμιση

Κάθε φρούτο και κάθε σαλάτα που καταναλώνουμε καθημερινά, μειώνει κατά 5% τον κίνδυνο θανάτου, ιδίως από καρδιαγγειακά αίτια, σύμφωνα με μία νέα, μεγάλη μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Πάντως, τα εν λόγω οφέλη από το φρούτο και τη σαλάτα δεν κρατούν επ’ αόριστον, αλλά μόνο έως και τις 5 μερίδες που, χονδρικά, αντιστοιχούν σε δύο ωμές ή/και βραστές μικρές σαλάτες και τρία φρούτα την ημέρα.

Το εύρημα αυτό αντικρούει εκείνο προγενέστερης, εφετινής μελέτης, που είχε δείξει πως είναι καλύτερα να τρώμε επτά μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.

Η νέα μελέτη, όμως, που είναι πολύ μεγαλύτερη, βασίσθηκε στην συνδυασμένη ανάλυση στοιχείων από 16 προγενέστερες, στις οποίες είχαν συμμετάσχει πάνω από 833.000 εθελοντές.

Οι μελέτες είχαν διαρκέσει από 4,6 έως 26 χρόνια, χρονικό διάστημα κατά το οποίο 11.512 εθελοντές πέθαναν από καρδιαγγειακά νοσήματα.

«Η ανάλυση αυτή επιβεβαιώνει ότι η υψηλή κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνος ολικής θνησιμότητας, ιδίως καρδιαγγειακής θνησιμότητας», έγραψαν οι ερευνητές με επικεφαλής τον καθηγητή Επιδημιολογίας δρα Φρανκ Χου, από τη Σχολή Δημοσίας Υγείας του Χάρβαρντ.

«Υπάρχει ωστόσο ένα όριο κατανάλωσης γύρω στις πέντε μερίδες ημερησίως, έπειτα από το οποίο ο κίνδυνος ολικής θνησιμότητας δεν ελαττώνεται περαιτέρω», προσθέτουν.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here