Αρχική Ειδήσεις Επενδυτικό ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες βλέπει το ΥΠΕΚΑ

Επενδυτικό ενδιαφέρον για τους υδρογονάνθρακες βλέπει το ΥΠΕΚΑ

0
Διαφήμιση

Για σημαντικότατο επενδυτικό ενδιαφέρον έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης σχολιάζοντας την πρόσφατη παρουσίαση στο Λονδίνο των υπό παραχώρηση οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο κ. Μανιάτης, που έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, μίλησε επίσης για σημαντική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, ενώ τόνισε πως «μπορούμε να λέμε με βεβαιότητα ότι ο ορυκτός πλούτος της χώρας, τα εθνικά κοιτάσματα υδρογονανθράκων θα φέρουν καλύτερες μέρες για το λαό μας».

Από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας συνεχάρη τον υπουργό Περιβάλλοντος «για την επίπονη προσπάθεια και τα καλά αποτελέσματα».

Την Τρίτη ο κ. Μανιάτης παρουσίασε στο Λονδίνο το πρόγραμμα παραχωρήσεων για έρευνα υδρογονανθράκων στον θαλάσσιο χώρο της Δυτικής Ελλάδας και νότια της Κρήτης.

Μέσω του διαγωνισμού, που αναμένεται να προκηρυχθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραχωρηθούν για έρευνες 20 θαλάσσιες περιοχές («οικόπεδα») στους επενδυτές που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, οι οποίες καθορίστηκαν με βάση 50 παραμέτρους, όπως το βάθος της θάλασσας, η γεωλογία και οι περιβαλλοντικές συνθήκες που προκύπτουν από την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που είναι σε εξέλιξη.

Επίσης, τα δεδομένα που προέκυψαν από τις σεισμικές έρευνες, οι οποίες έγιναν στην περιοχή και την ερμηνεία που ακολούθησε.

Διαφήμιση