Αρχική Ειδήσεις Διάταξη μόνο για τη χάραξη του αιγιαλού προωθεί το ΥΠΟΙΚ

Διάταξη μόνο για τη χάραξη του αιγιαλού προωθεί το ΥΠΟΙΚ

0
Διαφήμιση

Μόνο η χάραξη του αιγιαλού θα προβλέπεται στη διάταξη που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα το οποίο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιεχόμενο των δηλώσεων Μανιάτη απηχούσε την προσέγγιση του υπουργείου Οικονομικών και την πρόθεσή του να αφαιρέσει από την επίμαχη ρύθμιση το τμήμα που αφορά τις χρήσεις γης και είχε προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μανιάτης είχε δηλώσει ότι «η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα»,

Μάλιστα είχε προσθέσει ότι «μοναδικός λοιπόν στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

Διαφήμιση