Αρχική Ειδήσεις Αύξηση της πληρότητας παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Αττικής

Αύξηση της πληρότητας παρουσιάζουν τα ξενοδοχεία της Αττικής

0
Διαφήμιση

Θετικά αλλά όχι εντυπωσιακά έκλεισε το Α΄ εξάμηνο 2014 για την Αθήνα καθώς τα στοιχεία κίνησης που παρουσίασε η Ένωση Ξενοδόχων της Αθήνας – Αττικής & Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) καταγράφουν αύξηση της πληρότητας από 55,2% την αντίστοιχη περίοδο του 2013 σε 68,3% φέτος και αύξηση στην μέση τιμή δωματίου (ARR) κατά 4,9% έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ο δε Ιούνιος «έκλεισε» με μέση πληρότητα αυξημένη κατά 18,4% έναντι του 2013, ενώ καλύτερα δείχνουν πως είχαν κινηθεί οι τάσεις ανόδου τους προηγούμενους μήνες.

Σε ότι αφορά στην μέση τιμή δωματίου παρατηρήθηκαν διακυμάνσεις εντός των τιμών του εξαμήνου, αλλά ομολογουμένως ο Ιούνιος πραγματικά συνέβαλλε στην βελτίωση του μέσου όρου των αυξήσεων στο ARR.

Η Αθήνα, την ίδια περίοδο (Α΄ εξάμηνο 2014) με βάση το “EuropeanBenchmark” πουλά με μέση τιμή δωματίου 83,69 ευρώ έναντι 79,75 ευρώ του 2013 παρατηρώντας βελτίωση κατά 4,9 %. Παρόλα αυτά έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε για να καλυφθούν τα κενά και οι απώλειες των προηγουμένων «δίσεκτων» ετών.

Στο σημείο αυτό επισημαίνουμε ότι και στο Α΄ εξάμηνο η Αθήνα εξακολούθησε να αποτελεί την πιο προσιτή πρωτεύουσα της Ευρώπης. Οι αντίστοιχες τιμές των ανταγωνιστών μας ήταν: Ρώμη 146,55 ευρώ, Βαρκελώνη 119,32 ευρώ, Μαδρίτη 84,22 ευρώ, Κωνσταντινούπολη 135,65 ευρώ, Άμστερνταμ 136,10 ευρώ, Παρίσι 248,14 ευρώ, Λονδίνο 167,17 ευρώ, Μόναχο 115, 67, Βιέννη 94,16 ευρώ.

Αυτό που αξίζει να επισημάνουμε είναι ότι η Αθήνα και όλη η Αττική έχουν αποδείξει κατ΄ επανάληψη τόσο την αντοχή όσο και την δυναμική τους. Από πλευράς μας οφείλουμε να διασφαλίσουμε κατ΄ αρχήν το κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης στον προορισμό και να επενδύσουμε στο μέλλον και στις υποδομές εκείνες που θα εμπλουτίσουν ουσιαστικά την πρότασή μας και θα προσελκύσουν περισσότερους ποιοτικούς επισκέπτες στην ελληνική πρωτεύουσα και τους λοιπούς προορισμούς εντός Αττικής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔυο βραβεία για τον Όμιλο ΟΤΕ στα Effie Αwards
Επόμενο άρθροΤελικά ο έρωτας περνάει από το στομάχι;