Αρχική Ειδήσεις Κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

Κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών του «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον»

0

Την άμεση πληρωμή των αιτήσεων που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον στοχεύει η ΚΥΑ που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υπουργοί Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης.

Όπως ανακοινώθηκε από τα δύο υπουργεία, οι αρμόδιες υπηρεσίες τους και της ΕΤΕΑΝ ΑΕ, διαχειριστή του Ταμείου «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον» βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών και τη διασφάλιση της περαιτέρω ομαλής χρηματοδότησης του Προγράμματος, ώστε στο μέλλον να μην προκύπτουν καθυστερήσεις στις πληρωμές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μέχρι σήμερα έχουν υπαχθεί στο Πρόγραμμα πάνω από 47.000 αιτήσεις, συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού 490 εκατ. ευρώ, έχουν υπογραφεί περίπου 42.000 συμβάσεις δανείων και έχουν ολοκληρωθεί περίπου 30.000 έργα επιλέξιμου προϋπολογισμού 310 εκατ. ευρώ.

Τα δύο υπουργεία, σημειώνεται στην ανακοίνωση, μεριμνούν για την ομαλή μετάβαση στη νέα προγραμματική περίοδο και τη συνέχιση της επιτυχούς υλοποίησης του Προγράμματος. Για τον σκοπό αυτόν έχει ήδη υπάρξει κατ’ αρχήν συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πρόκειται σύντομα να οριστικοποιηθεί, για προχρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισης κατοικιών από τον κρατικό προϋπολογισμό και στη συνέχεια είσπραξη των ενισχύσεων από τα κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ 2014- 2020.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here