Αρχική Ειδήσεις Η Διεθνής Διαφάνεια κατεβαίνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Διαφάνεια κατεβαίνει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

0
Διαφήμιση

Η Διεθνής Διαφάνεια – Ελλάδας, από το Σεπτέμβριο του 2013, λειτουργεί την Υπηρεσία “Διαφάνεια Τώρα!” στο πλευρό ανθρώπων που έχουν πέσει θύματα διαφθοράς. Μέχρι σήμερα, έχουμε υποδεχθεί περισσότερες από 500 αναφορές από πολίτες που επιθυμούν να την καταγγείλουν και να βάλουν ένα τέλος στο φαύλο κύκλο της.

Στο πλαίσιο αυτό, το Σάββατο 14 Ιουνίου, στις 11.00π.μ., κατεβαίνουμε στην Πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης με ένα ξεχωριστό streetevent για να φωνάξουμε δυνατά: “Ώρα να Ξυπνήσουμε» και να γίνει το κεντρικό μήνυμα μεγάλης ενημερωτικής εκστρατείας.

Η «Διαφάνεια Τώρα!» είναι μια Υπηρεσία υποδοχής καταγγελιών που αφορούν σε υποθέσεις διαφθοράς. Η Υπηρεσία λειτουργεί με την υποστήριξη της ομάδας νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας-Ελλάδος και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών, έχοντας στόχο την παροχή καθοδήγησης και υποστήριξης σε θύματα και μάρτυρες διαφθοράς.

«Σκοπός μας είναι η συνδρομή για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλεί η διαφθορά, ο εντοπισμός φορέων και υπηρεσιών ευάλωτων στη διαφθορά και η προώθηση συστημικών αλλαγών που θα βελτιώσουν την καθημερινή ζωή όλων των πολιτών», επισημαίνει η Σοφία Ιωάννου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Διεθνούς Διαφάνειας.

Στην Υπηρεσία «Διαφάνεια Τώρα!» μπορεί να απευθύνεται κάθε πολίτης με σκοπό να αναφέρει περιστατικά διαφθοράς και να λάβει περαιτέρω βοήθειας και καθοδήγησης για το πώς και πού, μπορεί να απευθυνθεί ώστε να υπάρξει αποτελεσματική αντιμετώπιση της καταγγελίας του. Η Υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να απευθύνονται και να αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς με τους ακόλουθους απλούς τρόπους:

 

  • Κλήση στη Γραμμή Υποστήριξης 101 90(Η Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί: Δευτέρα & Παρασκευή: 15.00μ.μ. – 19.00μ.μ., Τετάρτη: 10.00π.μ. – 14.μ.μ.)
  • On-line καταγγελία (www.transparency.gr/diafaneiatora)
  • Εκτύπωση, συμπλήρωση και ταχυδρομική ή με φαξ αποστολή φόρμας(www.transparency.gr/diafaneiatora) στα γραφεία της οργάνωσης (Θέτιδος 4, 115 28, Αθήνα, φαξ 2107224947).

Το Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014, από 11.00μ.μ. έως 17.00μ.μ.είμαστε στην Πλατεία Αριστοτέλους (επί της Μητροπόλεως) με εκδηλώσεις δρόμου. Οι εθελοντές μας …δεν σφυρίζουν κλέφτικα γιατί ενημερώνουν τους πολίτες για το πώς και πού μπορούν να καταγγείλουν τη διαφθορά και να συμβάλουν στην ριζική καταπολέμησή της.

Διαφήμιση