Αρχική Ειδήσεις EnergeanOil & Gas: Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής απειλής και θαλάσσιας ρύπανσης στην...

EnergeanOil & Gas: Επιτυχής άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής απειλής και θαλάσσιας ρύπανσης στην Καβάλα

0
Διαφήμιση

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της EnergeanOil & Gas στην Καβάλα συνδυασμένη άσκηση αντιμετώπισης τρομοκρατικής απειλής και καταπολέμησης θαλάσσιας ρύπανσης.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στο πλαίσιο εφαρμογής του εγκεκριμένου Σχεδίου Ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ). Ειδικότερα, η εκτέλεση της άσκησης περιλάμβανε:

-Λήψη τηλεφωνικής απειλής για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε ένα από τα σκάφη που βρίσκονταν δεμένα στην προβλήτα της εγκατάστασης.

-Άμεση εκτέλεση των προβλεπόμενων ενεργειών του ΣΑΛΕ, με εκκένωση τόσο των σκαφών όσο και της ευρύτερης χερσαίας και θαλάσσιας περιοχής καθώς και με αλλαγή του επιπέδου ασφαλείας της Λιμενικής Εγκατάστασης από 1 σε 3.

-Έρευνα από ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, που κατέφθασε άμεσα μετά τη σχετική ειδοποίηση καθώς και εντοπισμό εκρηκτικού μηχανισμού.

-Έκρηξη δεύτερου εκρηκτικού μηχανισμού τοποθετημένου σε σκάφος και με πρόκληση πυρκαγιάς, διαρροής καυσίμου και τραυματισμού ενός ναύτη.

-Άμεση επέμβαση του ευρισκόμενου στις εγκαταστάσεις ασθενοφόρου επιφυλακής και μεταφορά του τραυματία στο Νοσοκομείο Καβάλας.

-Επέμβαση του πυροσβεστικού οχήματος αφρού-νερού και κατάσβεση της πυρκαγιάς.

-Άμεση κινητοποίηση, από το Κέντρο Ασφάλειας της Λιμενικής Εγκατάστασης (ΚΕΑΛΕ), του Τομέα Καταπολέμησης Θαλάσσιας Ρύπανσης της ΚαβάλαOil.

-Δημιουργία πλωτού φράγματος σε έκταση 250 μέτρων για το περιορισμό της θαλάσσιας ρύπανσης και αναρρόφηση των πετρελαιομένων νερών από το σύστημα περισυλλογής πετρελαιοειδών (OilSkimmer).

Η επιτυχής εκτέλεση της άσκησης επιβεβαίωσε για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης του προσωπικού και την άμεση ετοιμότητα του εξοπλισμού.

Οι συνθήκες ασφάλειας που χαρακτηρίζουν τις εγκαταστάσεις της EnergeanOil&Gas στην Καβάλα αποδεικνύονται καθημερινά στα σχεδόν σαράντα χρόνια λειτουργίας τους, στη διάρκεια των οποίων δεν έχει καταγραφεί οποιοδήποτε συμβάν με περιβαλλοντική επίπτωση. Υπενθυμίζεται, δε, ότι στη διάρκεια του 2013 δεν καταγράφηκε οποιοδήποτε ατύχημα είτε στις θαλάσσιες εξέδρες παραγωγής είτε στις χερσαίες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και αποθείωσης πετρελαίου.

Διαφήμιση