Αρχική Ειδήσεις Athens Natural Gas Forum 2014

Athens Natural Gas Forum 2014

0
Διαφήμιση

Μπορεί η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων να εξασφαλίσει την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης; Υπάρχει και ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της ελληνικής αγοράς; Ποιες είναι οι γεωπολιτικές και εμπορικές πτυχές των Ισραηλινών Εξαγωγών Αερίου; Πώς μπορεί να λυθεί ο γρύφος του Αερίου στη Ν.Α. Μεσόγειο;

Αυτά είναι μερικά από τα θέματα και τα ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσουν δώσουν απάντηση οι ομιλητές του Athens Natural Forum 2014, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (IEA), την SGT Symeon G. Tsomokos S.A. και την Boussias Communications και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία στην Αθήνα. Κορυφαίοι εκπρόσωποι διεθνών εταιρειών έχουν έρθει στην Αθήνα για να μιλήσουν ή να παρακολουθήσουν το Συνέδριο.

Η ύπαρξη υποσχόμενων στόχων, όπως υποδεικνύουν οι πρώτες αναλύσεις των δεδομένων από τις σεισμικές έρευνες για υδρογονάνθρακες που έγιναν στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης, η εκμετάλλευση των πιθανών κοιτασμάτων του ελλαδικού χώρου σε συνδυασμό με την κρίση της Ουκρανίας, την αστάθεια στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και η ανάγκη για ενεργειακή ανεξαρτησία και ασφάλεια της Ευρώπης καθιστούν την Ελλάδα νέο αναπτυξιακό πεδίο για τη διεθνή βιομηχανία ενέργειας, τόσο ως παραγωγό φυσικού αερίου όσο και ως πύλη εισόδου κυρίως των πόρων της νοτιοανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η αναδιάταξη των γεωπολιτικών ισορροπιών, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, η αποκρατικοποίηση των ελληνικών επιχειρήσεων ενέργειας και οι επενδύσεις σε υποδομές αναγκαίες για την ανάπτυξη και εκμετάλλευση των νέων ενεργειακών πόρων δημιουργούν ευρύ φάσμα επενδυτικών ευκαιριών. Τόσο η upstream όσο και η downstream διεθνής βιομηχανία παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις αυτές, ενώ ισχυροί όμιλοι και κοινοπραξίες υπεράκτιων εκμεταλλεύσεων έχουν ήδη εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝέο πρόγραμμα προώθησης του ελληνικού τουρισμού
Επόμενο άρθροΗ τέλεια γυναικεία μύτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ