Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Τριμερής συμφωνία για την προστασία της θάλασσας από την πετρελαϊκή ρύπανση

Τριμερής συμφωνία για την προστασία της θάλασσας από την πετρελαϊκή ρύπανση

0
Διαφήμιση

Τη συνεργασία τους για την προστασία του περιβάλλοντος και κυρίως σε ότι αφορά τις επιπτώσεις από τη θαλάσσια έρευνα υδρογονανθράκων και την πετρελαϊκή ρύπανση, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Περιβάλλοντος Ελλάδας, Ισραήλ και Κύπρου. Η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί τον Ιούνιο.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, με τους ομολόγους του Αμίρ Περέτζ (Ισραήλ) και Νίκο Κουγιάλη (Κύπρος).

Οι τρεις υπουργοί, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ «συμφώνησαν να προωθήσουν τη συνεργασία, μεταξύ άλλων, στους τομείς ετοιμότητας και αντιμετώπισης σοβαρών περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης της Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένων των κοινών ασκήσεων, την εφαρμογή των δράσεων σε όλους τους επί μέρους τομείς της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφόρου ανάπτυξης, την προώθηση της Πράσινης Οικονομίας και Βιώσιμης Κατανάλωσης και Παραγωγής, τη στήριξη της συνεργασίας μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών Φορέων στον τομέα του περιβάλλοντος, την αξιοποίηση ευκαιριών χρηματοδότησης μέσω διεθνών οργανισμών και ευρωπαϊκών πόρων, την καταπολέμηση της ερημοποίησης και αλλαγής του κλίματος και τη βιοποικιλότητα και την προστασία της Φύσης».

Παράλληλα κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα, όπως η απορρύπανση της Μεσογείου από ρύπανση που προέρχεται από ανεπαρκή επεξεργασία των οικιακών και βιομηχανικών αποβλήτων, οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στη Μεσόγειο, η προώθηση της Πράσινης και Γαλάζιας Οικονομίας και η βιώσιμη κατανάλωση και παραγωγή.

Διαφήμιση