Αρχική Ειδήσεις «Τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά για την απορρύπανση της Μεσογείου»

«Τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά για την απορρύπανση της Μεσογείου»

0
Διαφήμιση

«Τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά για την απορρύπανση της Μεσογείου», δήλωσε ο επίτροπος περιβάλλοντος Γιάνες Ποτότσνικ ύστερα από την υπογραφή της «Διακήρυξης της Αθήνας» για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

 

Υπεγράφη από τους υπουργούς περιβάλλοντος των χωρών της Μεσογείου, η «Διακήρυξη της Αθήνας», με στόχο την αντιμετώπιση των αυξανόμενων προκλήσεων σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή. Οι 43 υπουργοί οι οποίοι συμμετείχαν, για πρώτη φορά ύστερα από οκτώ χρόνια, στη σύνοδο της Μεσογειακής Ένωσης, εξέφρασαν μέσω του κειμένου της διακήρυξης την ισχυρή πολιτική τους βούληση προκειμένου να προωθήσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε σχέση με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

 

«Ανανεώσαμε την πολιτική μας δέσμευση για την απορρύπανση της Μεσογείου και κάναμε σημαντικά βήματα προκειμένου να εντείνουμε τη συνεργασία μας σε σχέση με την κλιματική αλλαγή και τη βιώσιμη κατανάλωση», δήλωσε ο επίτροπος Περιβάλλοντος Γιάνεζ Ποτότσνικ, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τώρα ξεκινά η αληθινή δουλειά».

 

«Απαιτείται να μεταφραστούν οι πολιτικές δεσμεύσεις της Διακήρυξης που υιοθετήσαμε σε πράξη, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο», τόνισε ο επίτροπος, κάνοντας παράλληλα γνωστό μεταξύ άλλων ότι ήδη «αποφασίστηκε η δημιουργία δύο Ομάδων Δράσης, ως εργαλεία για την εντατικοποίηση των εργασιών για την υλοποίηση των αποφάσεων».

 

«Είναι περισσότερο από προφανές ότι για να αντιμετωπιστούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα η σύνθεση δυνάμεων είναι ο μοναδικός τρόπος για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στη Μεσόγειο», κατέληξε ο κ. Ποτότσνικ.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο onecon.gr

Διαφήμιση