Αρχική Ειδήσεις Κάλεσμα Κεφαλογιάννης στους Αυστραλούς να επενδύσουν στον Τουρισμό

Κάλεσμα Κεφαλογιάννης στους Αυστραλούς να επενδύσουν στον Τουρισμό

0
Διαφήμιση

Πρόσκληση να επενδύσουν στην Ελλάδα στον τουριστικό τομέα, απηύθυνε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας σήμερα στο Ελληνο-Αυστραλιανό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελήτηριο Μελβούρνης (HACCI), στο πλαίσιο της επίσκεψης της στην Αυστραλία.

H υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη δέσμης νομοθετικών μέτρων, όπως τη θέσπιση νέων τουριστικών προϊόντων, την τροποποίηση του χωροταξικού πλαισίου, την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των τουριστικών επιχειρήσεων, την προώθηση της τουριστικής κατοικίας, με στόχο τη διευκόλυνση των επενδύσεων.

Παράλληλα τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις που έγιναν στη χώρα είχαν θετικές επιπτώσεις στον τουριστικό τομέα. «Το 2013 – τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη- ήταν μια χρονιά ρεκόρ για την τουριστική κίνηση της χώρας καθώς μαζί με τους επιβάτες κρουαζιέρας, ξεπέρασε τα 20 εκατομμύρια επισκέπτες». Επίσης εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι το 2014 θα είναι μια ακόμη καλύτερη χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. 

Η  υπουργός Τουρισμού είχε σημαντικές επαφές με την εκπρόσωπο της Πολιτειακής Βουλής κυρία Christine Fyffe, τον πρόεδρο της Γερουσίας κ. Bruce Atkinson και ομογενείς γερουσιαστές και βουλευτές. Κατά τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις δυο χώρες, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς φιλίας των δυο λαών.

Η τουριστική προβολή της Ελλάδας στην Αυστραλία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης της κυρίας Όλγας Κεφαλογιάννη με εκπροσώπους μεγάλων ταξιδιωτικών οργανισμών της Αυστραλίας.  

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, ως τουριστικός προορισμός. Αντάλλαξε απόψεις για την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων και αναφέρθηκε στις ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ελλάδα για ταξίδια καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Παρών στις συναντήσεις ήταν και ο κ. Χριστόφορος Καπαρουνάκης, αντιπρόεδρος του ΕΟΤ ο οποίος παρουσίασε τις δράσεις του Οργανισμού για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε και με το προεδρείο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης. Συζητήθηκαν οι τρόποι συνεργασίας για την προώθηση της Ελλάδας στην τουριστική αγορά της Αυστραλίας, με φεστιβάλ γαστρονομίας, κινηματογράφου, θεάτρου, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων.

Τέλος, η υπουργός Τουρισμού παραβρέθηκε σε εκδήλωση που αφορά τη συνεργασία του Hellenic Μuseum με το μουσείο Μπενάκη. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο πρωθυπουργός της Βικτώριας κ. DenisNapthine, τοπικοί υπουργοί και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. 

Διαφήμιση