Αρχική Ειδήσεις Το άτυπο δημοψήφισμα για το νερό έδειξε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση

Το άτυπο δημοψήφισμα για το νερό έδειξε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση

0
Διαφήμιση

Συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων στο άτυπο δημοψήφισμα για το νερό είπε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που παρουσίασαν ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) Σίμος Δανιηλίδης και μέλη της, εκπρόσωποι της Κίνησης 136, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ και του «SOSτε το Νερό» το «όχι» το επέλεξαν 213.502 πολίτες και το «ναι» επέλεξαν 4.278.

Οι παρευρισκόμενοι πρόσθεσαν ότι διοργανώθηκε με επιτυχία και διαφάνεια «το πρώτο τοπικό δημοψήφισμα στην πατρίδα μας» και κατήγγειλαν ως «απαράδεκτες» τις επισημάνσεις του ΥΠΕΣ προς τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, τα τελευταία εικοσιτετράωρα πριν το δημοψήφισμα, σχετικά με την απαγόρευση παρουσίας άλλης κάλπης εκτός της προβλεπόμενης από το νόμο, εντός του χώρου των εκλογικών κέντρων των αυτοδιοικητικών εκλογών και την απαγόρευση χρήσης εκλογικών καταλόγων.

Σημείωσαν επίσης ότι θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων καθώς και από τα νεοεκλεγέντα όργανα της Ε.Ε. τις ευρωπαϊκές οργανώσεις της αυτοδιοίκησης για να δώσουν τα πρακτικά του «ιστορικού» δημοψηφίσματος, ενώ έστειλαν και μήνυμα και προς τα ενδιαφερόμενα για την ιδιωτικοποίηση σχήματα «να γίνει σεβαστή η ετυμηγορία της Θεσσαλονίκης».

Διαφήμιση