Αρχική Ειδήσεις «Θωρακίζει» την Καβάλα με το πλοίο ειδικών αποστολών η Energean Oil &...

«Θωρακίζει» την Καβάλα με το πλοίο ειδικών αποστολών η Energean Oil & Gas

0
Διαφήμιση

Ένα μοναδικό στο είδος, στο μέγεθος και στις δυνατότητές του για την Ελλάδα πλοίο, το ValiantEnergy, έφερε στο λιμάνι της Καβάλας η Energean Oil & Gas. Το Valiant Energy πρόκειται να υποστηρίξει την εκτέλεση του νέου, ύψους 160 εκατ. ευρώ, επενδυτικού προγράμματος στον Πρίνο, στον Βόρειο Πρίνο και στο κοίτασμα Ε.

Παράλληλα, έχοντας εντυπωσιακές ικανότητες πυρόσβεσης, διάσωσης και μεταφορών υπό αντίξοες συνθήκες, μπορεί να συνδράμει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τον Λιμένα Καβάλας στην αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου περιστατικού εκδηλωθεί στην περιοχή.

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής Αγιασμού του ValiantEnergy, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας δήλωσε τα εξής:

“… Το Valiant Energy είναι ένα πλοίο το οποίο έχει κατασκευασθεί στη Νορβηγία και έχει λειτουργήσει στις πλέον απαιτητικές συνθήκες εξόρυξης πετρελαίου σε περιοχές όπως αυτή της Βόρειας Θάλασσας. Η έλευσή του δρομολογεί την έναρξη του νέου μας επενδυτικού προγράμματος με την κατασκευή νέας πλατφόρμας στο κοίτασμα Ε και στον Βόρειο Πρίνο, με στόχο την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, το οποίο και θα ανακοινώσουμε σύντομα.

Το Valiant Energy θα υποστηρίξει το σύνολο των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων της Energean Oil & Gas στην Καβάλα. Επιπλέον, το Valiant Energy δίνει μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της πυρόσβεσης στο λιμάνι της Καβάλας, το οποίο απασχολεί για πολλά χρόνια την πόλη, ενώ ενισχύει τους τομείς της θαλάσσιας ασφάλειας στην περιοχή της Καβάλας και της Θάσου, καθώς πραγματοποιεί διασώσεις και μεταφορές σε αντίξοες συνθήκες.

Ακόμα, το Valiant Energy μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντιρρυπαντικές δράσεις, ενώ εξασφαλίζει την πλήρη υποστήριξη των κρουαζιερόπλοιων που αφικνούνται στο λιμάνι της Καβάλας. Γίνεται, έτσι, πράξη για άλλη μια φορά η φιλοσοφία της Energean Oil & Gas που θέλει την εξόρυξη πετρελαίου και αερίου να είναι απόλυτα συμβατή με τις πιο απαιτητικές περιβαλλοντικές συνθήκες και την τουριστική δραστηριότητα”.

Τα χαρακτηριστικά του πλοίου περιέγραψε ο τεχνικός διευθυντής της διαχειρίστριας εταιρείας Prime Marine κ. Γιώργος Κουλερής, ο οποίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, την πυροσβεστική ικανότητα (προδιαγραφές πυρόσβεσης FF3 με παροχή 7.500 κυβικών μέτρων την ώρα) καθώς και τις δυνατότητες διάσωσης 155 ανθρώπων στην θάλασσα.

Πληροφορίες για το Valiant Energy

Πρόκειται για ένα πλοίο εφοδιασμού εξεδρών εξόρυξης, το οποίο έχει ως αποστολή τη μεταφορά των απαραίτητων υλικών εξοπλισμού στις εξέδρες και στα γεωτρύπανα, ενώ δραστηριοποιείται σε επιχειρήσεις πυρόσβεσης, αντιρύπανσης, διάσωσης, ρυμούλκησης εξεδρών, πόντισης αγκυρών κ.α.

Πληροί τις προδιαγραφές FF3 με νερό (τρία κανόνια πυρόσβεσης με παροχή 2.500 κυβικά μέτρα νερού την ώρα το καθένα) και FF2 με αφρό (δύο κανόνια, στα δεξιά και αριστερά του πλοίου).

Ως προς την περισυλλογή ναυαγών, το Valiant Energy έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει έως 155 άτομα σε εσωτερικό χώρο με καθίσματα,4 άτομα με κρεβάτια και 2 άτομα σε κρεβάτια νοσοκομείου.

Έχει μήκος 65,2 μέτρα, πλάτος 15,5 μέτρα και ωφέλιμο φορτίο 1.800 τόνων. Φέρει δύο μηχανές Wartsila NOHAB Diesel ισχύος 2433 κιλοβάτ (kw) η κάθε μία και πρόσθετο μηχανικό εξοπλισμό κατάλληλο για τις εργασίες που εκτελεί. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 14,5 κόμβων, ενώ έχει πλήρωμα 22 ατόμων.

Το πλοίο αυτό είναι το πρώτο του είδους, του μεγέθους και των συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, το οποίο θα δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα.

To Valiant Energy έχει κατασκευαστεί στη Νορβηγία και έχει ναυπηγηθεί με τους κανόνες του νορβηγικού νηογνώμονα DNV, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος παγκοσμίως. Πρόσφατα, ολοκληρώθηκε η 5ετής του επιθεώρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος υπό την επίβλεψη του DNV.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here