Αρχική Ειδήσεις Πάνος Σόμπολος: «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα- Όπως τα έζησα»

Πάνος Σόμπολος: «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα- Όπως τα έζησα»

0
Διαφήμιση

Συγκλονιστικές υποθέσεις που απασχόλησαν την ελληνική κοινωνία για μέρες καταγράφει στο βιβλίο του με τίτλο «Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα – Όπως τα έζησα» ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Πάνος Σόμπολος. Χωρίς φανταστικές σκηνές ή υποθέσεις που δεν έγιναν ποτέ, πολύτιμο για τον ιστορικό το μέλλοντος καθώς μεταφέρει απλά και μόνο την αλήθεια όπως διαδραματίστηκε, στο βιβλίο αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων, πτυχές των εγκλημάτων που δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Το βιβλίο που παρουσιάστηκε σε μια μεγάλη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, προλόγισαν οι δημοσιογράφοι Σταμάτης Μαλέλης, Παύλος Τσίμας, Μαρία Χούκλη και ο καθηγητής εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης με συντονιστή το δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου. Στην εκδήλωσε παρεβρέθηκα, μεταξύ άλλων εκπρόσωπος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και την Αρχιεπισκοπή, ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, Κώστας Γκιουλέκας, πολιτικοί, αλλά και πολλοί δημοσιογράφοι που γνώρισαν και συνεργάστηκαν με τον Πάνο Σόμπολο όλα τα χρόνια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας.

Ο συγγραφέας του βιβλίου, αφού ευχαρίστησε τους ανθρώπους που τον τίμησαν με την παρουσία τους σημείωσε ότι «πολλοί συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τους οποίους έρχομαι σε επαφή και συζητώ διάφορες συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκα και έζησα κατά τη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία, με παρότρυναν να τις καταγράψω, να τις αποτυπώσω σε βιβλίο. Πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής».

Ξετυλίγοντας το «κουβάρι» των εμπειριών του ο γνωστός δημοσιογράφος επισήμανε ότι «μέσα στις σελίδες του βιβλίου, θα βρει ο αναγνώστης τα στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για μέρες ή και πολλές εβδομάδες, λόγω του τρομακτικού ενδιαφέροντος που παρουσίασαν. Είναι τα εγκλήματα που –όπως αναφέρει και ο τίτλος– συγκλόνισαν την Ελλάδα.»

Διαβεβαίωσε ότι « όλες οι υποθέσεις που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινές. Δεν περιέχουν φανταστικές σκηνές ή υποθετικές λεπτομέρειες. Ούτε προσπάθησα να τις παρουσιάσω πιο τραγικές απ’ ό,τι ήταν. Κατέγραψα όσα είδα και βίωσα κάνοντας πάντα ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα».

«Οι άγριες δολοφονίες και τα άλλα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο καταγράφηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών» υπογράμμισε και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητάς τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο».

Διαφήμιση