Αρχική Ειδήσεις Μία νέα πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

Μία νέα πρωτοβουλία του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS

0
Διαφήμιση

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS επιλέγει μια από τις ελάχιστες ελεύθερα προσβάσιμες παραλίες της Λεωφ. Ποσειδώνος, ως πεδίο δράσης και άσκησης μιας άλλης κουλτούρας, νοοτροπίας και πρακτικής, αυτής της ενεργούς συμμετοχής των πολιτών στη διαφύλαξη του φυσικού μας πλούτου και ζητά την άμεση απόσυρση του επαίσχυντου νομοσχεδίου.

Ο κεντρικός καθαρισμός της 11ης Μαΐου στον οποίο θα συμμετάσχουν μικροί και μεγάλοι πολίτες, μέλη και εθελοντές του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Δήμο Π. Φαλήρου και με τη συμμετοχή των εργαζομένων του. Όπως κάθε χρόνο ο χαρακτήρας του είναι κύρια συμβολικός, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση των πολιτών πάνω στο θέμα της θαλάσσιας ρύπανσης, στην ανάληψη προσωπικής ευθύνης και στην κινητοποίησή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και στην διαμόρφωση μιας γενικότερα υπεύθυνης στάσης απέναντι στο περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό προτείνεται στους εθελοντές που επιθυμούν να συμμετάσχουν στους καθαρισμούς να χρησιμοποιήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ή τα ποδήλατά τους για τη μετάβασή τους στις ακτές. Για τους μικρούς μας φίλους και εθελοντές θα πραγματοποιηθούν περιβαλλοντικά διαδραστικά παιχνίδια, τα οποία θα τους βοηθήσουν να αντιληφθούν πληρέστερα την αξία της διαφύλαξης του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ επικεντρώνει στο πρόβλημα της χρήσης πλαστικής σακούλας μιας χρήσης, εναρμονιζόμενη και με την πολύ πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την οποία επιτάσσεται ο περιορισμός της κατά 50 % έως το 2017 και κατά 80 % έως το 2019.

Στη διάρκεια του καθαρισμού οι εθελοντές όχι μόνο θα «ανακουφίσουν» την παραλία από πλαστικές σακούλες και πολυποίκιλα άλλα απορρίμματα, αλλά όπως πάγια ισχύει στην εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ θα γίνει και συστηματική καταγραφή τους, ώστε να συγκεντρωθούν πολύτιμα, πρωτογενή δεδομένα για το ρυπαντικό φορτίο της συγκεκριμένης ακτής.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον καθαρισμό της Κυριακής 11 Μαίου, μπορούν αν επικοινωνούν με τα γραφεία της οργάνωσης στο 210 8228795 ή ηλεκτρονικά στο info@medsos.gr.

Διαφήμιση