Αρχική Ειδήσεις Γιατί δεν χάνετε το λίπος από την κοιλιά

Γιατί δεν χάνετε το λίπος από την κοιλιά

0
Διαφήμιση

Είναι πολύ δύσκολο να φύγει, αλλά υπάρχουν και κάποιες συνήθειες που το κάνουν ακόμα δυσκολότερο. Το λίπος της κοιλιάς είναι ένας από τους σημαντικότερους «εχθρούς» των γυναικών και όχι μόνο. Μάθετε ποιες είναι οι βασικές αιτίες που δεν μπορείτε να το διώξετε.

Οι αιτίες

Γερνάτε: Όσο μεγαλώνετε, το σώμα σας αλλάζει. Και έτσι άνδρες και γυναίκες βιώνουν μια μείωση του μεταβολικού ρυθμού και του συνόλου των θερμίδων που το σώμα χρειάζεται για να λειτουργήσει κανονικά.

Εκτός αυτού, οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν την εμμηνόπαυση. Στην εμμηνόπαυση, η παραγωγή των οιστρογόνων και της προγεστερόνης επιβραδύνεται. Το ίδιο συμβαίνει και με την τεστοστερόνη, αλλά με πιο αργό ρυθμό. Αυτή η μετατόπιση των ορμονών προκαλεί, ειδικά στις γυναίκες, να κρατήσουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά τους.

Κάνετε λάθος τύπο γυμναστικής: Το τρέξιμο και οι αεροβικές ασκήσεις, λένε οι ειδικοί, είναι πολύ καλές για την καρδιά, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν τόσο πολύ στην περιοχή της κοιλιάς.

Και τονίζουν ότι χρειάζεστε έναν συνδυασμό ασκήσεων με βάρη και ασκήσεις με υψηλούς παλμούς της καρδιάς. Η προπόνηση δύναμης (βάρη) αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία κάνει το σώμα σας να κάψει περισσότερο λίπος.

Καταναλώνετε πολλές επεξεργασμένες τροφές: Τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το άσπρο ψωμί, τα κράκερ, και τα τσιπς, καθώς και τα επεξεργασμένα σάκχαρα σε ζαχαρούχα ποτά και επιδόρπια θα αυξήσουν τη φλεγμονή στο σώμα σας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here