Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε Ενέργεια: Παρέμβαση για να μην χαθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών ζητεί το...

Ενέργεια: Παρέμβαση για να μην χαθεί το ενδιαφέρον των επενδυτών ζητεί το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο

0
Διαφήμιση

Νέα νομοθετική παρέμβαση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και την επανεξέταση βασικών ρυθμίσεων που αφορούν στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και στον τρόπο λειτουργίας του κλάδου των ΑΠΕ ζητεί από την κυβέρνηση το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το Επιμελητήριο ζητεί από την κυβέρνηση να παρέμβει εκ νέου πριν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, χαθεί το ενδιαφέρον τους να τοποθετήσουν, τόσο βραχυπρόθεσμα, όσο και μακροπρόθεσμα, νέα κεφάλαια στις ΑΠΕ.

Ειδικότερα, το Επιμελητήριο θέτει ως θέματα:

– Την κατάργηση της ετήσιας αναπροσαρμογής της τιμής πώλησης.

– Τον αποκλεισμό ουσιαστικά της χρηματοδότησης μεγάλων επενδύσεων λόγω της ανεπαρκούς προθεσμίας (2ετης) μετά την πιθανή απόφαση του καθ΄ ύλην αρμόδιου υπουργού για αλλαγή της τιμής.

– Την εξαιρετικά ανισότιμη αντιμετώπιση των έργων που επιδοτήθηκαν.

– Την αξιολόγηση του σημαντικού ρόλου της ηλεκτροκίνησης στις μεταφορές και στην ευρύτερη διείσδυση των ΑΠΕ στο Εθνικό Σύστημα.

Τα ανωτέρω ζητήματα εξέτασε η Επιτροπή Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των ΑΠΕ.

Η Επιτροπή ασχολήθηκε, επίσης, με τον Ενεργειακό Σχεδιασμό της χώρας, το ρόλο των ΑΠΕ, τα ηλεκτρικά δίκτυα, καθώς και με τις ηλεκτρικές διασυνδέσεις της Ελλάδος με τα γειτονικά κράτη.

Σημειώνεται ότι στην Επιτροπή ΑΠΕ του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΚΑΠΕ, του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, εκπρόσωποι νομικής εταιρείας που εξειδικεύεται στα θέματα των ΑΠΕ, ο γενικός διευθυντής του Επιμελητηρίου, Δρ Αθανάσιος Κελέμης και ο πρόεδρος της Επιτροπής ΑΠΕ του Επιμελητηρίου και μέλος του ΔΣ, Εμμανουήλ Καστανάκης.

Διαφήμιση