Αρχική Ειδήσεις Εγκρίθηκε η κατασκευή της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πάτρας – Μεγαλόπολης

Εγκρίθηκε η κατασκευή της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πάτρας – Μεγαλόπολης

0
Διαφήμιση

Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία της γραμμής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας Πάτρας – Μεγαλόπολης, συνολικού μήκους 119,2χλμ. με φορέα του έργου τον ΑΔΜΗΕ.

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία γραμμής υπερυψηλής τάσης 400 kV η οποία θα διασυνδέει τα νέα Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) Πατρών και Μεγαλόπολης.

Η γραμμή μεταφοράς θα είναι διπλού κυκλώματος και θα αποτελείται από υπόγειο τμήμα, μήκους 3,5 χλμ, στην έξοδο από το ΚΥΤ Πατρών και εναέριο τμήμα, μήκους 115,7 χλμ, από τα οποία τα 65,3 χλμ θα διέρχονται από τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Αχαΐας και τα 50,4 χλμ από τα όρια της Π.Ε. Αρκαδίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος,, με την κατασκευή και λειτουργία του έργου αυτού επιλύονται ριζικά τα προβλήματα τάσεων και επάρκειας ενέργειας στην περιοχή της Πελοποννήσου, ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης των διαρκώς αυξανόμενων ηλεκτρικών φορτίων.

Επίσης, το έργο θα συντελέσει στην απορρόφηση της παραγόμενης ενέργειας από τη νέα μονάδα ισχύος 800 MW στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, καθώς και από τις εγκαταστάσεις των έργων ΑΠΕ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔορυφορικές τεχνολογίες στην καθημερινότητα- διεθνής διαγωνισμός ήρθε και στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΝιγηρία: Απρίλιος 2014. Ο θάνατος του οικουμενικού ανθρωπισμού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ