Αρχική Ειδήσεις Διαθέσιμη η νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τη θέαση των «Τελικών Στοιχείων Κτηματογράφησης»

Διαθέσιμη η νέα διαδικτυακή εφαρμογή για τη θέαση των «Τελικών Στοιχείων Κτηματογράφησης»

0
Διαφήμιση

Από τις 28 Μαΐου 2014, είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ ΑΕ, (www.ktimatologio.gr/e–ktimatologio/ηλεκτρονικές υπηρεσίες) η νέα διαδικτυακή εφαρμογή για «τη θέαση των τελικών στοιχείων Κτηματογράφησης», σε συνέχεια προηγούμενης ανακοίνωσης του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη.

Για πρώτη φορά, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να έχουν δωρεάν ενημέρωση, άμεσα και εύκολα για το αποτέλεσμα της κτηματογράφησης στις περιοχές που εντάσσονται σε λειτουργία Κτηματολογίου.

Σκοπός της νέας υπηρεσίας, είναι η ενημέρωση των δικαιούχων για την τελική καταγραφή του ακινήτου τους, όπως είχε τη στιγμή λήξης της κτηματογράφησης και έναρξης λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου, μετά την ανάρτηση και την αναμόρφωση των στοιχείων με τα αποτελέσματα των ενστάσεων / αιτήσεων διόρθωσης.

Τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα αφορούν σε :

α) Απόσπασμα του Κτηματολογικού Φύλλου (νομική πληροφορία) και

β) Απόσπασμα χάρτη στον οποίο είναι οριοθετημένο το ακίνητο (χωρική πληροφορία) στα οποία θα αναγράφεται ο Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου του ακινήτου που θα αφορά η αναζήτηση.

Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται για την ημερομηνία που συνιστά την έναρξη υπολογισμού της προθεσμίας για τη διόρθωση των αρχικών εγγραφών στην περιοχή ενδιαφέροντός του.

Η εφαρμογή τίθεται αρχικά σε λειτουργία για τις 16 περιοχές που εντάχθηκαν σε λειτουργία Κτηματολογίου μέσα στο 2013 (10 Πρωτεύουσες Νομών και 6 πόλεις της Θεσσαλονίκης), οι οποίες είναι: Λάρισα, Καρδίτσα, Ναύπλιο, Σπάρτη, Τρίπολη, Κόρινθος, Ηγουμενίτσα, Πρέβεζα, Ζάκυνθος, Πύργος και Αμπελόκηποι, Ελευθέριο-Κορδελιό, Εύοσμος, Μενεμένη, Ωραιόκαστρο, Νέα Μαγνησία-Διαβατά (Θεσσαλονίκης).

Στο εξής, μετά την περαίωση της κτηματογράφησης στις περιοχές που διενεργούνται ήδη σχετικές εργασίες, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου στην οικεία κτηματογραφημένη περιοχή.

Σημειώνεται τέλος, ότι τα εκτυπώσιμα στοιχεία θα έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε συναλλαγή.

Χρηστικές πληροφορίες για τον πολίτη

Η εφαρμογή βρίσκεται στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ του www.ktimatologio.gr με την ονομασία «Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης-Αρχικές Εγγραφές». Οι ενδιαφερόμενοι, αφού εγγραφούν ως χρήστες στις υπηρεσίες του portal:

1.         Επιλέγουν στην ενότητα ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ την εφαρμογή «Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης- Αρχικές Εγγραφές»

2.         Επιλέγουν Νομό και ΟΤΑ στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής

3.         Αναζητούν τα δηλωμένα ακίνητα πληκτρολογώντας τους τρεις κωδικούς που αναγράφονται στο Αποδεικτικό Υποβολής Δήλωσης:

α) Αριθμό Πρωτοκόλλου Δήλωσης

β) Κωδικό Προσώπου

γ) Κωδικό Ιδιοκτησίας

4. Πατώντας «Αναζήτηση στον ίδιο ΟΤΑ» εμφανίζονται τα αποτελέσματα:

α) Απόσπασμα του Κτηματολογικού Φύλλου (νομική πληροφορία)

β) Απόσπασμα χάρτη στον οποίο είναι οριοθετημένο το ακίνητο (χωρική πληροφορία)

γ) Ο ΚΑΕΚ (Κωδικός Αριθμός Εθνικού Κτηματολογίου) του συγκεκριμένου ακινήτου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Λίφτινγκ” στο site της hellas on line βελτιώνει την online καθημερινότητα
Επόμενο άρθροΠιο ελκυστική αλλά όχι πιο νέα με ένα ωραίο άρωμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ