Αρχική Ειδήσεις Υδρογονονάνθρακες: Ο Όμιλος Enel Group εκδήλωσε ενδιαφέρον για τρεις περιοχές

Υδρογονονάνθρακες: Ο Όμιλος Enel Group εκδήλωσε ενδιαφέρον για τρεις περιοχές

0
Διαφήμιση

Ο ιταλικός ενεργειακός όμιλος Enel Group εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την έναρξη ερευνών υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, καταθέτοντας αντίστοιχες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Η ιταλική εταιρεία με τις τρεις αιτήσεις της ζητά να υπάρξει προκήρυξη για την έναρξη ερευνών σε αυτές τις περιοχές.

Το ενδιαφέρον του ιταλικού ομίλου έχουν προσελκύσει τα ακόλουθα:

Η περιοχή (block) της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, η οποία είχε περιληφθεί στον 1ο γύρο παραχωρήσεων το 1996 και επεστράφη στο Ελληνικό Δημόσιο μετά από την πραγματοποίηση δύο ρηχών γεωτρήσεων.

Η περιοχή (block) της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία επίσης είχε συμπεριληφθεί στον 1ο γύρο του 1996 και επεστράφη μετά την εκτέλεση δύο ρηχών γεωτρήσεων.

Η περιοχή Πρέβεζας – Άρτας, που οριοθετείται γεωγραφικά μεταξύ του block της Αιτωλοακαρνανίας και του block των Ιωαννίνων, το οποίο είναι προς παραχώρηση μέσω της διαδικασίας του «open door».

Το ΥΠΕΚΑ έχει, ήδη, ξεκινήσει να επεξεργάζεται τα αιτήματα του ιταλικού ομίλου και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τις προσεχείς ημέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εισηγηθούν σχετικά στον Υπουργό ΠΕΚΑ.

Αναφερόμενος στην παραπάνω εξέλιξη, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, δήλωσε ότι «η απόφαση που έλαβε η Enel Group, μια εταιρεία εγνωσμένου κύρους και φερεγγυότητας στον τομέα της ενέργειας διεθνώς, καταδεικνύει και το αυξανόμενο ενδιαφέρον της πετρελαϊκής κοινότητας για την Ελλάδα. Δεν είναι απλά μία ακόμη θετική είδηση, αλλά μία ψήφος εμπιστοσύνης στην μεγάλη εθνική προσπάθεια που έχουμε δρομολογήσει, για αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου».

Διαφήμιση