Αρχική Καταστροφές Το «νεογέννητο» νησί στην Ιαπωνία «καταπίνει» γειτονικό νησί!

Το «νεογέννητο» νησί στην Ιαπωνία «καταπίνει» γειτονικό νησί!

0
Διαφήμιση

Το νησί που αναδύθηκε από ηφαιστειακή έκρηξη στον ωκεανό κοντά στο νησιωτικό σύμπλεγμα του Ογκασαβάρα, γνωστού και Μπονίν, περίπου 1.000 χλμ νότια του Τόκιο, τον περασμένο Νοέμβριο και έλαβε την ονομασία Νιιτζίμα, διπλασιάστηκε σε μέγεθος και συνεχίζει να μεγαλώνει με αποτέλεσμα την ένωσή του με το Νισινοσίμα.

Σύμφωνα με τη NASA, το Νιιτζίμα… κατάπιε το «αδελφό» νησί του, με αποτέλεσμα και τα δύο πλέον να έχουν μήκος περίπου 1 χιλιόμετρο, ενώ ταχύτατα αυξάνεται και το ύψος του κοινού σχηματισμού, φθάνοντας πλέον τα 60 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι μεταβολές αναμένεται να συνεχιστούν, καθώς στην περιοχή, στο δυτικό άκρο του «Δακτυλίου της Φωτιάς», η ηφαιστειακή δραστηριότητα εξελίσσεται με αμείωτη ένταση. «Η διακοπτόμενη, παλλόμενη μορφή του ηφαιστειακού νέφους ενδέχεται να αποτελεί ένδειξη της ίδιας της ηφαιστειακής έκρηξης», εκτιμούν αξιωματούχοι από το Παρατηρητήριο της Γης στη NASA.

Το Νιιτζίμα βρίσκεται στη νησιωτική αλυσίδα Ογκασαβάρα, η οποία αποτελείται από 30 και πλέον υποτροπικά και τροπικά νησιά. Το νέο νησί αποτελείται από ηφαιστειακή λάβα και πέτρες, η θερμοκρασία των οποίων ενδέχεται να έφθανε τους 1.000 βαθμούς Κελσίου, όταν αναδύθηκαν, σύμφωνα με ειδικούς. Παρόμοιες εκρήξεις πριν από λίγες δεκαετίες δημιούργησαν μικροσκοπικά νησιά στα ύδατα της Ιαπωνίας, τα οποία έχουν έκτοτε εξαφανιστεί.

Διαφήμιση