Αρχική Ειδήσεις Την ηλιακή ισχύς τους κατά 418% αύξησαν οι ΗΠΑ!

Την ηλιακή ισχύς τους κατά 418% αύξησαν οι ΗΠΑ!

0
Διαφήμιση

Εντυπωσιακή αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον τομέα της εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας πέτυχαν οι ΗΠΑ, καθώς κατέγραψαν ποσοστό 418% μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια, όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Αρχή Πληροφοριών για την Ενέργεια (EIA). Παρ’ όλα αυτά, η ηλιακή ενέργεια ευθύνεται μετά βίας για το 1% της συνολικής παραγωγής στη χώρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η αρχή στη μηνιαία έκθεσή της, η συνολική ισχύς από φωτοβολταϊκά το Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στα 12.057MW – αριθμός που μεταφράζεται σε 1,13% επί της συνολικής παραγωγής στις ΗΠΑ και σε αύξηση 418% από το 2010. Για να γίνει πιο κατανοητή η διαφορά, το 2010 η ισχύς διαμορφωνόταν στα 2.326MW ή 0,2% επί της συνολικής παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρουν οι συντάκτες της έκθεσης, από εκεί που συνέβαλλαν ελάχιστα στο αμερικανικό ενεργειακό μείγμα, τα φωτοβολταϊκά έχουν φθάσει να αποτελούν μια από τις σημαντικότερες μορφές ανανεώσιμης ενέργειας στη χώρα. «Όπως συνέβη και με τον κλάδο των αιολικών, ο οποίος αναπτύχθηκε ραγδαία από τα 6.456MW, τον Ιανουάριο του 2005, στα 60.661MW, τον Ιανουάριο του 2014, είναι σαφές ότι η ηλιακή παραγωγή βρίσκεται σε τροχιά αύξησης», σημειώνουν.

Η εντυπωσιακή αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στη συμμετοχή ιδιοκτητών ακινήτων και επιχειρήσεων σε προγράμματα που επιτρέπουν σε όσους τοποθετούν φωτοβολταϊκά συστήματα να πωλούν την πλεονάζουσα ισχύ σε τοπικές εταιρείες και σε τιμές λιανικής. Ωστόσο, σημαντική ήταν και η εξάπλωση των φωτοβολταϊκών ισχύος άνω του 1MW.

Σε επίπεδο πολιτειών, η Καλιφόρνια παραμένει πρωτοπόρος, με την ισχύ των φωτοβολταϊκών συστημάτων της να ξεπερνά τα 2.700MW, ενώ ακολουθούν από απόσταση η Αριζόνα (960MW) και η Βόρεια Καρολίνα (340MW).

Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ ανακοίνωσε τη διάθεση κονδυλίων ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ με στόχο την περαιτέρω εξάπλωση της ηλιακής ενέργειας σε σπίτια και τοπικές επιχειρήσεις.

Διαφήμιση