Αρχική Ειδήσεις Στο επίκεντρο ΤΑΡ και ενεργειακή ασφάλεια στις συζητήσεις ΕΕ-ΗΠΑ

Στο επίκεντρο ΤΑΡ και ενεργειακή ασφάλεια στις συζητήσεις ΕΕ-ΗΠΑ

0

Αντικείμενο των συνομιλιών στις Βρυξέλλες στο 5ο Συμβούλιο Ενέργειας, ήταν οι εξελίξεις στα ζητήματα της ενεργειακής ασφάλειας, ενεργειακής τεχνολογίας και πολιτικής καθώς και τα επόμενα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθηθούν για την επίτευξη των στόχων αυτών.

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, ως Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση και υπογράμμισε τη σημασία που αποδίδει η ΕΕ στο Διατλαντικό διάλογο, ιδιαίτερα κατά τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη προώθησης μέτρων κλιματικής αλλαγής συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής απόδοσης και των Α.Π.Ε.

Αναφέρθηκε επίσης, στη σημασία των διασυνδέσεων ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου καθώς και της διαμόρφωσης ανταγωνιστικών τιμών μέσω της αποσύνδεσης των τιμών πετρελαίου από εκείνες του φυσικού αερίου.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε χαρακτηριστικά ότι το άνοιγμα του Νοτίου Διαδρόμου μέσω της ταχείας ανάπτυξης του αγωγού TAP αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό διαφοροποίησης οδών και πηγών ενέργειας, συμβάλλοντας καθοριστικά στην διασφάλιση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ.

Γενικότερα, στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της ενεργειακής ασφάλειας της ΕΕ. Από το σύνολο των ομιλητών τονίσθηκε η αναγκαιότητα και η σημασία της διαφοροποίησης των οδών και των πηγών ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ, κάτι που μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία, είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την ΕΕ.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here