Αρχική Ειδήσεις Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας»

Όλγα Κεφαλογιάννη: «Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας»

0
Διαφήμιση

«Η Αθήνα είναι ο καθρέπτης της χώρας. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας», τόνισε χαρακτηριστικά η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο 2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων και το Athens Convention & Visitors Bureau, σε συνεργασία με τον European Tour Operators Association. Συμμετέχουν περισσότεροι από 85 hosted buyers από 22 χώρες και 30 ταξιδιωτικοί συντάκτες και blogger από το εξωτερικό, οι οποίοι πραγματοποιούν συναντήσεις με περίπου 170 ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, οι οποίες αναμένεται να ανέλθουν συνολικά σε περισσότερες από 2000.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης στην ομιλία του επισήμανε τα θετικά μηνύματα για την τουριστική ανάκαμψη της πόλης με την αύξηση κατά 32% των αφίξεων στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς και τις προβλέψεις των φορέων του τουρισμού για 700.000 περισσότερες αφίξεις φέτος.

«Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής αποδίδουν καρπούς και η Αθήνα μετατρέπεται σε μια σύγχρονη, δυναμική και ασφαλή πόλη που δυναμικά αναδεικνύεται σε δημοφιλή τουριστικό και συνεδριακό προορισμό» είπε ο κ. Καμίνης.

Η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι στόχος όλων είναι η Αθήνα να γίνει μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού, με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών. Προς αυτή την κατεύθυνση – πρόσθεσε- εργάζονται πολλοί, όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με το τεράστιας σημασίας έργο που γίνεται στο Φαληρικό Δέλτα, με την κατασκευή της νέας Εθνικής Βιβλιοθήκης, της Λυρικής Σκηνής και του περιβαλλοντικού πάρκου.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την Αθήνα στοχεύει στην κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. «Αποφασίσαμε να βάλουμε και πάλι την Αθήνα στο χάρτη διεθνών εκδηλώσεων. Η Αθήνα να γίνει και πάλι πόλη θετικών ειδήσεων», τόνισε και ανέφερε στο σημείο αυτό ότι την «επόμενη εβδομάδα, φιλοξενούμε στην Αθήνα και τους Δελφούς το διεθνές συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών, όπου οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου θα βρίσκονται στην πόλη μας». Παράλληλα υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις αλλά χαμηλούς τόνους και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Καταλήγοντας η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε ότι στόχος για το 2014 είναι να συνεχίσουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την επιτυχημένη πορεία που ακολουθήσαμε το 2013. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, υπογράμμισε η κυρία Κεφαλογιάννη θα πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, όπως η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η εισαγωγή νέων τουριστικών προϊόντων, ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της χώρας, η διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών και η ανάπτυξη των ειδικών μορφών τουρισμού.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας των ξένων επισκεπτών, πέραν των επαγγελματικών συναντήσεων, περιλαμβάνει τη διενέργεια περιηγήσεων και επισκέψεων εργασίας με σκοπό την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου τουριστικών προϊόντων και των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων της μητροπολιτικής Αθήνας, καθώς και ένα ιδιαίτερα προσεγμένο πρόγραμμα κοινωνικών εκδηλώσεων.

Διαφήμιση