Αρχική Ειδήσεις Ο Μίκης στην Ναύπακτο

Ο Μίκης στην Ναύπακτο

0
Διαφήμιση

Το φως του Μίκη Θεοδωράκη θα φωτίσει την Ναύπακτο, αφού το 7ο Διεθνές Χορωδιακό  Φεστιβάλ «Μίκης Θεοδωράκης» πρόκειται να φιλοξενηθεί στην πόλη στις 2 και 3 Μαϊου , φιλοδοξώντας να καθιερωθεί ως κέντρο μεγάλων χορωδιακών εκδηλώσεων.

Στο φετινό φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται από το δήμο και τη Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου, οι συμμετέχοντες  θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες (Guinness world record). H πρόταση, η οποία βασίζεται στην ιδέα του μαέστρου Todor Kabakchiev ο οποίος έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χορωδίας από τον Μάιο του 1997, συνίσταται στο να συμπράξουν επί σκηνής 777 χορωδοί, 77μελής ορχήστρα αποτελούμενη από μπουζούκια μόνο, 7 πιανίστες και να ερμηνεύσουν όλοι μαζί τα 7 τελευταία τραγούδια από το έργο «BALLET SUITE ZORBAS» του Μίκη Θεοδωράκη.

Το φεστιβάλ έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα με συμμετοχή χορωδιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρουσία του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, στις εκδηλώσεις δίνει ξεχωριστή βαρύτητα στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Ναυπάκτου. 

Το ΔΙ.ΧΟ.ΦΕ.Ν κάθε χρόνο αναβαθμίζεται, χάρη στο υψηλό επίπεδο συμμετοχής ερασιτεχνικών Χορωδιών με αποτέλεσμα να αποτελεί βασικό πυλώνα μεταλαμπάδευσης του πολιτισμού και της χορωδιακής μουσικής. 

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να «καταστεί λίκνο του καλού Ελληνικού τραγουδιού», όπως χαρακτηριστικά τονίζει και ο Μίκης Θεοδωράκης. 

Η είσοδος για τις εκδηλώσεις της Παρασκευής 2 Μαΐου 2014 αλλά και της πρωινής παράστασης  του Σαββάτου 3 Μαΐου 2014  είναι ελεύθερη ενώ το εισιτήριο για την απογευματινή παράσταση του Σαββάτου, 3 Μαΐου 2014 θα περιορίζεται στη συμβολική τιμή των 10€.

Διαφήμιση