Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Ethos Sustainability Forum & Awards 2014: Το ξεχωριστό πολυδιάστατο και διαδραστικό γεγονός...

Ethos Sustainability Forum & Awards 2014: Το ξεχωριστό πολυδιάστατο και διαδραστικό γεγονός της Αθήνας

0
Διαφήμιση

Ένα ξεχωριστό για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα event, το EthosSustainabilityForum 2014 (www.ethos-sustainabilityforum.gr), διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα την Τρίτη 29 Απριλίου 2014, στον πολυχώρο “THEHUBEVENTSαπό το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Ethos Media Α.Ε.. Η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την τελετή απονομής των βραβείων EthosSustainabilityAwards την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο και ώρα 16.00.

Τί περιλαμβάνει το EthosSustainabilityForum;

Μέσω πρωτότυπων συνεδριών όπως cocreationworkshopsunconferencesdebates κ.α., οι συμμετέχοντες στο forum θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία δημιουργική ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, η οποία θα τους επιτρέψει να γνωρίσουν τις διεθνείς αντιλήψεις και τις βέλτιστες πρακτικές της σύγχρονης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Οι σύνεδροι θα χορέψουν σε ρυθμούς swingjazz μουσικής και θα διασκεδάσουν συμμετέχοντας σε δημιουργικά παιχνίδια ρόλων και στρατηγικής!

Πιο αναλυτικά θα συμμετέχουν στα cocreationworkshops, τα οποία θα λειτουργήσουν ως πείραμα στα πλαίσια των οποίων υιοθετούνται έγκυρες μεθοδολογίες συνεργατικού σχεδιασμού, με σκοπό οι συμμετέχοντες να οραματιστούν καινοτόμες ή και ριζοσπαστικές λύσεις, να τις θέσουν σε εφαρμογή, να τις τεκμηριώσουν και κατόπιν να εφαρμόσουν τα όσα αποκόμισαν.

Επίσης, μέσω των unconferencesessions θα έχουν 5 λεπτά στη διάθεσή τους για να εμπνευστούν, να εξετάσουν και να δοκιμάσουν μία βιώσιμη, πρωτότυπη ιδέα ή σχέδιο, να ανταλλάξουν γνώσεις ή ιδέες, έχοντας ως θεματικό κεντρικό άξονα τις έννοιες: sustainability, collaborative & sharingeconomy & innovation. Η θεματολογία στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν είναι προκαθορισμένη από τους διοργανωτές, αλλά διαμορφώνεται από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Παράλληλα θα διοργανωθεί debate με θέμα «Από τα παραδοσιακά προγράμματα ΕΚΕ, στα βιώσιμα και καινοτόμα επιχειρησιακά μοντέλα», το οποίο θα συντονίσει ο δημοσιογράφος κ. Γιάννης Πολίτης.

Τέλος, μέσα από το συνεργατικό παιχνίδι, θα αναδειχθούν στην πράξη οι βέλτιστες στρατηγικές για την επίτευξη του σκοπού: η εποικοδομητική συνεργασία ανάμεσα στα μέλη της ομάδας (ίσως και ανάμεσα σε ομάδες), η ανάληψη πρωτοβουλιών, η ανάπτυξη πρωτότυπων πρακτικών λύσεων και ο αποτελεσματικός καταμερισμός εργασιών.

EthosSustainabilityAwards 2014

 

Η διοργάνωση θα κορυφωθεί με την τελετή απονομής των βραβείων EthosSustainabilityAwards την ίδια μέρα, στον ίδιο χώρο και ώρα 16.00. Οι 3 τελικοί φιναλίστ ανά κατηγορία βραβείου που ανέδειξε το κοινό (οι σημαντικοί stakeholders) με την ψήφο του και που θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δράσεις τους, στο πλαίσιο της τελετής απονομής των EthosSustainabilityAwards είναι:

Βραβείο “EthosSustainabilityAward”: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., ΟΤΕ-COSMOTE, DiageoHellas Α.Ε.

Βραβείο «Καλύτερης Καμπάνιας ΕΚΕ»: WIND Ελλάς, Novartis, Glaxosmithkline

Βραβείο «Κοινωνικής Επιχειρηματικής Καινοτομίας & Βιώσιμων Λύσεων»: Metlife Alico, ΔΕΗ Α.Ε., Gaea Products S.A.

Βραβείο «Μακροχρόνιας Συνεργασίας & Ενασχόλησης με την ΕΚΕ»: COSMOTE, INTERAMERICAN, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

Βραβείο «Περιβάλλον & Βιώσιμες Πόλεις»: VIVECHROM, ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ (ADVOCATE-B/M), ΟΤΕ-COSMOTE

Τον πρώτο νικητή κάθε κατηγορίας θα αναδείξει η κριτική επιτροπή των βραβείων, την οποία στελεχώνουν εξέχουσες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό χώρο, που έχουν κάνει τη Βιωσιμότητα, έργο ζωής τους και είναι με αλφαβητική σειρά οι εξής:

  1. Αντώνης Γκορτζής, Πρόεδρος, Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής
  2. Παύλος Ευμορφίδης, Ιδρυτής & Πρόεδρος, COCO-MAT
  3. Πέτρος Κόκκαλης, Αντιπρόεδρος, Ίδρυμα Κόκκαλη
  4. Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  5. Γιάννης Πολίτης, Δημοσιογράφος & Πολιτικός Αναλυτής
  6. Γιάννης Τροχόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος, «Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος»
  7. Μπέττυ Τσακαρέστου, Επίκουρη Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διοργάνωση: Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου/ EthosMediaS.A.

Διαφήμιση