Αρχική Ειδήσεις Αθήνα, η μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο με την απέραντη ριβιέρα

Αθήνα, η μοναδική πρωτεύουσα στον κόσμο με την απέραντη ριβιέρα

0
Διαφήμιση

Κατάμεστη ήταν από το πρωί η αίθουσα «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής από 800 Ρώσους τουριστικούς πράκτορες , εκπροσώπους του κλάδου από Αρμενία, Ουκρανία και Γεωργία, 55 ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και 150 εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε που στην πλειονότητα τους έφθασαν από την μακρινή Ρωσία.

Το μεγαλύτερο ελληνορωσικό φόρουμ για τον τουρισμό πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Η διοργάνωση ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους Ρώσους Tour Operators, τον LABIRINT, σε συνεργασία με το LE GRAND GROUP OF COMPANIES, τον σημαντικότερο ταξιδιωτικό όμιλο εισερχόμενου τουρισμού στην Ν.Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου και την AEGEAN.

Στόχος του Greek Forum είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας να γίνει ο αγαπημένος προορισμός των Ρώσων επισκεπτών τα επόμενα χρόνια, μεγαλώνοντας τη διάρκεια παραμονής τους κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στη χώρα μας.

Ιδιαίτερα συγκινητική εξελίχθηκε η έναρξη των εργασιών όταν ανασηκώθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες για να υποδεχθούν την ελληνική σημαία, υπό τους ήχους του εθνικού μας ύμνου , τον οποίο τραγούδησε Ρώσος βαθύφωνος. Παρόμοια σκηνή εκτυλίχθηκε και με τη ρωσική σημαία.

Ο Χρήστος Πάλλης , πρόεδρος του ΕΟΤ στην ομιλία του επεσήμανε ότι η χώρα μας αξιοποίησε το brandingκαι το marketingκαι καθιέρωσε τον τουρισμό τεσσάρων εποχών.

Ο κ. Πάλλης ανέφερε ότι η ελλληνορωσική συνεργασία στον τουρισμό κρίθηκε επιτυχής, κερδοφόρα και σημαντική. Η Ελλάδα αποτελεί την τρίτη θέση προτίμησης των Ρώσων τουριστών. Το 2013 την επισκέφτηκαν 1.352.900 Ρώσοι.

Από την Aegean ο κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, αντιπρόεδρος της εταιρείας, αναφέρθηκε στην πολιτική και τις δράσεις της εταιρείας για τη ρωσική αγορά ενώ ανακοίνωσε ότι 12 ελληνικοί προορισμοί συνδέονται με τέσσερις πόλεις της Ρωσίας. «Εφέτος «ανοίγουν» και η Κως, η Καλαμάτα, η Αλεξανδρούπολη, η Σκιάθος και εποχιακά η Μύκονος και η Σαντορίνη». Ο ίδιος ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη άρσης του περιορισμού για πρόσβαση σε μέχρι τέσσερις πόλεις της Ρωσίας που υφίσταται σήμερα.

Ο Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), μίλησε για την πρόσφατη παρέμβαση επιχειρηματιών από το χώρο του τουρισμού με αίτημα την κατάργηση της διαδικασίας θεωρήσεων βίζας. Ανέφερε ότι πέρσι ο τουρισμός απέφερε 35 δις στην ελληνική οικονομία, χρήματα που δεν ανήκουν σε «καμία δανειακή σύμβαση αλλά παρήχθησαν από την τουριστική βιομηχανία ».

Τόνισε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί τουρισμό χωρίς την Αθήνα, την πόλη που έχει πολλά κρυμμένα μυστικά και ανέφερε τέσσερις λόγους που κάποιος θα πρέπει να την επισκεφτεί: το κόστος του ταξιδιού, τνη ασφάλεια της πόλης, την ποικιλομορφία του ελληνικού τουρισμού στο σύνολο του και τους ανθρώπους της.

Η Λίτσα Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, υπογράμμισε ότι το 2013 αυξήθηκε κατά 67% η εισροή των Ρώσων τουριστών στη Ρόδο, ενώ στην Κώ κατά 55% και μίλησε με μεγάλο ενθουσιασμό για την νέα διαδικτυακή πύλη από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου www.aegeanislans.gr.

Η Φωτούλα Σαπουνάκη , πρόεδρος του τουριστικού οργανισμού Legrand, είπε ότι η Αθήνα είναι η μοναδική πρωτεύουσα τον κόσμο με τέτοια απέραντη και καταπληκτική ριβιέρα.

Δήλωσε ιδιαίτερα αισιόδοξη για την πορεία του ελληνικού τουρισμού και την έλευση Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα και εξέφρασε την αισιοδοξία της λόγω της προόδου στο θέμα της visa, της διαθεσιμότητας και της υψηλής ποιότητας των ξενοδοχείων και της ωρίμανσης της ρωσικής αγοράς tour operators μετά από αρκετά χρόνια. “Σήμερα δεν φοβόμαστε να δρομολογήσουμε πτήσεις ή να εντάξουμε στο πρόγραμμά μας ξενοδοχεία, κάνοντας επεκτάσεις και παίρνοντας το σχετικό ρίσκο”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

 

                                            ΑΓΑΘΑ ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΟΥ

Διαφήμιση