Αρχική Ειδήσεις 15.000 πολίτες λένε όχι στο λιγνίτη και την Πτολεμαΐδα V

15.000 πολίτες λένε όχι στο λιγνίτη και την Πτολεμαΐδα V

0
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 15.000 πολίτες, σε λιγότερο από έναν μήνα, είπαν όχι στον βρώμικο λιγνίτη και τη σχεδιαζόμενη από ΔΕΗ και ΥΠΕΚΑ, Πτολεμαΐδα V, μέσα από τη διεθνή εκστρατεία του WWF Ελλάς. Μέσα από μία κινητοποίηση που έλαβε διεθνή διάσταση, το WWF Ελλάς ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν το μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει τα σχέδιά της για την Πτολεμαΐδα V και να σχεδιάσει ένα καθαρό και ενεργειακά ασφαλές όραμα για τη χώρα.

Παράλληλα, ζήτησαν από τη γερμανική επενδυτική τράπεζα KfW, η οποία αποτελεί αυτή τη στιγμή τον βασικό χρηματοδότη με δάνειο 739 εκ. ευρώ, να ακυρώσει τα σχέδια χρηματοδότησης της Πτολεμαΐδας V και να στρέψει το επενδυτικό της ενδιαφέρον παγκοσμίως από τον λιγνίτη στην καθαρή ενέργεια. Η συγκεκριμένη τράπεζα άλλωστε εφαρμόζει μια βιώσιμη πολιτική επενδύσεων εντός γερμανικών συνόρων. Γιατί όχι και εκτός; Οι 15.000 και πλέον υπογραφές παραδόθηκαν από το WWF Ελλάς στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, ενώ δρομολογείται και η παράδοσή τους στη γερμανική τράπεζα KfW.

Ο Δημήτρης Καραβέλλας, Διευθυντής του WWF Ελλάς, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Περισσότεροι από 15.000 πολίτες ένωσαν τη φωνή τους μαζί μας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα. Το ΥΠΕΚΑ και η πολιτική ηγεσία συνολικά οφείλουν να αντιληφθούν τον κρίσιμο ιστορικό τους ρόλο και να προσφέρουν στη χώρα και τους πολίτες της ένα βιώσιμο όραμα ανάπτυξης, απεγκλωβισμένο από τα λάθη του παρελθόντος και με προοπτική καινοτομίας και απασχόλησης για το μέλλον».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: Μαζική μετάβαση της ανθρωπότητας σε τεχνολογίες χαμηλού άνθρακα – Η τρίτη έκθεση του IPCC
Επόμενο άρθροΕντυπωσιακά γεγονότα, ορατά και από την Ελλάδα, σήμερα και αύριο στο διάστημα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ