Αρχική Υγεία - Διατροφή Πρώτη αιτία σωματικής ανικανότητας οι πόνοι στη μέση

Πρώτη αιτία σωματικής ανικανότητας οι πόνοι στη μέση

0
Διαφήμιση

Σχετίζονται συνήθως με την εργασία και αποτελούν την κυριότερη αιτία σωματικής ανικανότητας των ανθρώπων παγκοσμίως. Ο λόγος για τους πόνους στη μέση που συνήθως σχετίζονται με την εργασία. Καθώς ο πληθυσμός γερνάει το πρόβλημα αναμένεται να επιδεινωθεί στο μέλλον.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντάμιαν Χόι του Πανεπιστημίου της Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό για ρευματικές και μυοσκελετικές παθήσεις “Annals of Rheumatic Diseases”, εκτιμούν ότι το πρόβλημα πρόκειται να επιδεινωθεί στο μέλλον, καθώς ο παγκόσμιος πληθυσμός γερνάει, γι’ αυτό καλούν τις κυβερνήσεις και τις άλλες αρμόδιες Αρχές να πάρουν το ζήτημα πιο σοβαρά από ότι έχουν κάνει μέχρι σήμερα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν (μετα-ανάλυση) στοιχεία από 117 δημοσιευμένες μελέτες για 47 χώρες, που αφορούσαν την περίοδο 1990 – 2010, καθώς επίσης στατιστικά στοιχεία από επιμέρους χώρες.

Οι πόνοι στη μέση κατατάσσονται ως η κύρια αιτία για τα «χαμένα χρόνια λόγω σωματικής ανικανότητας».

Σχεδόν ένας στους δέκα ανθρώπους (9,4%) αναφέρει ότι έχει πόνους στη μέση του, με το υψηλότερο ποσοστό να καταγράφεται στη Δυτική Ευρώπη και το χαμηλότερο στη Νότια Αμερική.

Η συχνότητα και η σοβαρότητα του προβλήματος εντείνονται ανάλογα με την ηλικία. Κατ’ εξοχήν επαγγέλματα που επιβαρύνουν τη μέση, είναι όσα απαιτούν ανύψωση φορτίων, άσκηση μεγάλης δύναμης, δονήσεις και άβολες ή μη εργονομικές θέσεις εργασίας. Οι απασχολούμενοι στη γεωργία έχουν σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν χρόνιους πόνους στη μέση και σωματική ανικανότητα, σε σχέση με άλλους εργαζόμενους.

Διαφήμιση