Αρχική Ειδήσεις Προώθηση επενδύσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα

Προώθηση επενδύσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα

0
Διαφήμιση

Zητήματα ενέργειας, κλιματικής αλλαγής αλλά και των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνόδου των υπουργών περιβάλλοντος στην ΕΕ που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες υπό την προεδρία του υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο Έλληνας υπουργός τόνισε ότι η Ευρώπη πρέπει να εξακολουθήσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο Γ. Μανιάτης τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στους διεθνείς επενδυτές για την αξία των επενδύσεων περιβαλλοντικού χαρακτήρα καθώς και για την ανάγκη μείωσης της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από εξωτερικές πηγές.

Ως προς τους γενετικά τροποποιημένος οργανισμούς, όπως είπε ο Γ. Μανιάτης, το Συμβούλιο των υπουργών έδωσε εντολή στην ελληνική προεδρία να ξανανοίξει τον φάκελο κατά τρόπο που θα δίδει σε κράτη μέλη το δικαίωμα να αρνηθούν την καλλιέργειά τους στο έδαφος τους. Στη διάρκεια της ελληνικής προεδρίας θα βρεθεί συμβιβαστική λύση προέβλεψε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Διαφήμιση