Αρχική Καταστροφές Κίνδυνος μόλυνσης με 200 τόνους καύσιμων στις ακτές της Μυκόνου

Κίνδυνος μόλυνσης με 200 τόνους καύσιμων στις ακτές της Μυκόνου

0
Διαφήμιση

Αγώνα με το χρόνο δίνουν οι Αρχές προκειμένου να αποτραπεί η μόλυνση στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου και της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής από τους περίπου 200 τόνους καύσιμων που έχει στις δεξαμενές του, το τουρκικό πλοίο μεταφοράς κοντέινερ YUSUF CEPNIOGLU, με σημαία Τουρκίας, που προσάραξε, από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και έχει εγκαταλειφθεί από το πλήρωμά του λόγω μεγάλης εισροής υδάτων.

Από την πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ζητηθεί, επίσης, αναλυτικά το περιεχόμενο που μεταφέρουν τα 204 κοντέινερ, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.

Στο σημείο έχει μεταβεί κλιμάκιο του λιμενικού σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.

Στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα -Ελληνική Ακτοφυλακή η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή.

Το πλήρωμα του πλοίου 14 Τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου διενεργείται προανάκριση. To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Διαφήμιση