Αρχική Ειδήσεις Απέχουν από τις ευρωεκλογές λόγω χημικών όπλων οι κάτοικοι της Γαύδου

Απέχουν από τις ευρωεκλογές λόγω χημικών όπλων οι κάτοικοι της Γαύδου

0
Διαφήμιση

Δεν θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο οι κάτοικοι της Γαύδου. Την απόφαση αυτή έλαβαν και τη δημοσιοποίησαν μέσα σε ένα κείμενο, στο οποίο μιλούν για την αδιαφορία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, αλλά και της «μνημονιακής» όπως λένε ελληνικής κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, αναφέρουν μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η Γαύδος στη μέση της Μεσογείου, που “απειλείται” από την αδιαφορία της μνημονιακής κυβέρνησης, και τη διακίνηση των χημικών όπλων από τον πόλεμο της Συρίας, σε διεθνή ύδατα δίπλα μας, αντιδρά και συμμετέχει στις δράσεις για να ακυρωθεί αυτή η μετακίνηση».

«Για τη Γαύδο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Μάλτα, την Ιταλία κι ολόκληρη τη Μεσόγειο, είναι η εγκληματική ενέργεια να «πειραματιστούν» την υδρόλυση εν πλω εξαιρετικά επικίνδυνων υλικών, τα οποία σε περίπτωση ατυχήματος θα βυθιστούν στη θάλασσα μας και θα καταστρέψουν κάθε ζωντανό οργανισμό και μας μαζί τους».

«Κι όλο αυτό ενάντια στη διεθνή νομοθεσία που ορίζει ότι η καταστροφή των χημικών του πολέμου θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά πάνω σε έδαφος χώρας που τα παράγει ή πάνω σε έδαφος χώρας που τα έχει αγοράσει. Η Πορτογαλία και Αλβανία αρνήθηκαν την συμμετοχή σε αυτό το έκφυλο παιχνίδι πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων».

Τι προτείνουν: «Δικά τους είναι τα χημικά, δικός τους είναι ο πόλεμος, ας πάρουν στις πατρίδες του και τα απόνερα. Να τα πάρουν πίσω στις πατρίδες τους, αυτοί που τα φτιάξανε κι αυτοί που τα αγοράσανε. Συμμετέχει στα συντονιστικά για τις δράσεις ενάντια στην εφαρμογή αυτής της παράλογης κι επικίνδυνης απόφασης. Μαζεύει υπογραφές των κατοίκων και θα τις αποστείλει στα αρμόδια όργανα. Αναρτά πανό διαμαρτυρίας στο ΦΑΡΟ του ΝΟΤΟΥ της Ευρώπης. Γυρίζει την πλάτη σε μια τέτοια Ευρώπη αδιάφορη στους λαούς της και Αποφασίζει ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ»

Διαφήμιση