Αρχική Ειδήσεις «Ζεστό» χρήμα στους παραγωγούς ΑΠΕ από τον ΛΑΓΗΕ

«Ζεστό» χρήμα στους παραγωγούς ΑΠΕ από τον ΛΑΓΗΕ

0
Διαφήμιση

Τα «βρήκαν» η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος με τους παραγωγούς ΑΠΕ όσον αφορά τις οφειλόμενες πληρωμές από τον ΛΑΓΗΕ και τη φορολόγησή τους και αρχίζει άμεσα η καταβολή για την εξόφληση 2.600 τιμολογίων που αφορούν τον Ιούνιο του 2013, ενώ ξεκινάει και η πληρωμή των οφειλόμενων στους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του λειτουργού της αγοράς: «Ο ΛΑΓΗΕ έδωσε σήμερα 12.2.2014 εντολή στην Τράπεζα για εξόφληση 2.600 τιμολογίων εγκαταστάσεων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μηνός Ιουνίου 2013, πληρωτέου ποσού έως 4.000 ευρώ».

Την Τετάρτη το μεσημέρι πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά έξω από το κτίριο του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και κλιματικής Αλλαγής και από τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με την πολική ηγεσία του υπουργείου τους διαβεβαιώθηκε  ότι τα οφειλόμενα του Ιουνίου του 2013 θα πληρωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου 2014, στις 10 Μαρτίου θα πληρωθούν τα οφειλόμενα του Ιουλίου και στο τέλος Μαρτίου θα πληρωθούν τα οφειλόμενα του περασμένου Αυγούστου.

Στο φλέγον θέμα της καταβολής στις Εφορίες ανείσπρακτου ΦΠΑ για τα τιμολόγια που εκδίδονται στο όνομα του ΛΑΓΗΕ, οι παραγωγοί εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους, αφού η Κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα για να λύσει το ακανθώδες αυτό θέμα, παρά τις περί του αντιθέτου εξαγγελίες.  Ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ δεσμεύτηκε να προωθήσει εκ νέου όσο περισσότερο γίνεται σε συνεργασία και με το Υπ. Οικονομικών, το αίτημά τους να μπορούν να λάβουν και φορολογική ενημερότητα.

Διαφήμιση