Αρχική Ανακύκλωση Θεσσαλονίκη: η ανακύκλωση …πάει σχολείο

Θεσσαλονίκη: η ανακύκλωση …πάει σχολείο

0
Διαφήμιση

Δυναμική είσοδο στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης κάνει η ανακύκλωση καθώς από τις 25 Φεβρουαρίου, οι μπλε κάδοι θα κάνουν την εμφάνισή τους στις αυλές των συγκροτημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν, επίσης, χάρτινοι κάδοι συλλογής εντύπων- χαρτιών και θα μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στους μαθητές.

Πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, με θέμα την ανακύκλωση στα σχολεία και με τίτλο “Ανακύκλωση στις αυλές μας”, που θα εφαρμόσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τη σχολική κοινότητα.

Το πρόγραμμα αφορά την καθημερινή βιωματική συμμετοχή των μαθητών στην ανακύκλωση και υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (Ε.Ε.Α.Α.). Αρχικά, η δράση θα ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά και ακολούθως θα επεκταθεί σε γυμνάσια και λύκεια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να κάνουν καθημερινή πρακτική, να αντιληφθούν την χρησιμότητα της ανακύκλωσης για τη μείωση των απορριμμάτων και θα την αναγνωρίζουν ως λύση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚορυφώνονται οι αντιδράσεις για την καταστροφή των όπλων της Συρίας- ερωτήματα θέτει το CISD
Επόμενο άρθροΣυμφώνησαν να συνεργαστούν Κίνα – ΗΠΑ κατά των Κλιματικών Αλλαγών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ