Αρχική Ειδήσεις Συμφώνησαν να συνεργαστούν Κίνα – ΗΠΑ κατά των Κλιματικών Αλλαγών

Συμφώνησαν να συνεργαστούν Κίνα – ΗΠΑ κατά των Κλιματικών Αλλαγών

0
Διαφήμιση

Θετικές εξελίξεις για την ανάσχεση των κλιματικών αλλαγών σημειώνονται στη διεθνή σκηνή, καθώς Ηνωμένες Πολιτείες και Κίνα – οι δύο μεγαλύτεροι ρυπαντές παγκοσμίως – αποφάσισαν να συνεργαστούν στενότερα. ι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν «να αφιερώσουν σημαντική προσπάθεια και πόρους για να εξασφαλίσουν συγκεκριμένα αποτελέσματα» μέχρι την έκτη σύνοδο Στρατηγικού και Οικονομικού Διαλόγου ΗΠΑ-Κίνας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν περιλαμβάνουν τη μείωση των εκπομπών από τα αυτοκίνητα και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτηρίων. Στο ίδιο πλαίσιο συμφώνησαν να ανταλλάσσουν πληροφορίες γύρω από τα σχέδιά τους για μείωση της παραγωγής εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μετά από το 2020.

«Πρόκειται για μια μοναδική προσπάθεια συνεργασίας της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών και έχουμε ελπίδες ότι θα βοηθήσει να δώσουμε ένα παράδειγμα διεθνούς ηγετικής ικανότητας και σοβαρότητας ενόψει των κλιματικών διαπραγματεύσεων του 2015», δήλωσε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του προσεχούς έτους, αξιωματούχοι από σχεδόν 200 χώρες θα συναντηθούν στο Παρίσι σε μια ύστατη προσπάθεια να συμφωνήσουν στο πλαίσιο που θα διαδεχθεί το Πρωτόκολλο του Κιότο, το οποίο οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν επικυρώσει. Μια νέα συμφωνία θα μπορούσε να περιλαμβάνει δεσμεύσεις για περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και μέτρα προσαρμογής των φτωχών χωρών.

Διαφήμιση