Αρχική Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Α.Π.Ε ΣΠΕΦ: «Πάγωμα» για έξι μήνες στην απαίτηση φορολογικής ενημερότητας

ΣΠΕΦ: «Πάγωμα» για έξι μήνες στην απαίτηση φορολογικής ενημερότητας

0
Διαφήμιση

Την απαλλαγή των παραγωγών ρεύματος από φωτοβολταϊκά για έξι μήνες από την απαίτηση προσκόμισης φορολογικών ενημεροτήτων προς τον ΛΑΓΗΕ ζητά με επιστολή του ο Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά από το υπουργείο Οικονομικών, για να μην καταρρεύσει η συγκεκριμένη αγορά.

 

Όπως αναφέρει: «Σε συνέχεια συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου ΠΕΚΑ για τα φλέγοντα θέματα που δημιουργεί στους χιλιάδες ηλεκτροπαραγωγούς ΑΠΕ η μακρόχρονη στάση πληρωμών του ΛΑΓΗΕ, υποβάλαμε το αίτημα μέχρις ότου εξορθολογιστούν οι πληρωμές (πχ για διάστημα 6 μηνών) με κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση άμεσα να απαλλαγεί ο Λειτουργός από την υποχρέωση να ζητά φορολογικές ενημερότητες από τους αντισυμαβαλλόμενους παραγωγούς».

Την παράταση τη ζητάει ο σύνδεσμος, καθώς, οι παραγωγοί αδυνατούν να καταβάλουν για ΦΠΑ χρήματα που επί 7 μήνες δεν έχουν εισπράξει από την εταιρεία ΛΑΓΗΕ με μέτοχο 100% το Ελληνικό Δημόσιο. Επιπλέον οι πληρωμές του Λειτουργού, όποτε και αν γίνονται, έχουν καταστήσει αδύνατη και την εφαρμογή των φορολογικών ενημεροτήτων με παρακράτηση, οι οποίες ακόμη και όταν εκδίδονται, λήγουν χωρίς ο Λειτουργός να έχει πληρώσει με δυσμενείς συνέπειες για τους παραγωγούς. Ο όγκος μάλιστα των 15.000 τιμολογίων που κάθε μήνα αδιάλειπτα λαμβάνει από τους παραγωγούς, οδηγεί το όλο σύστημα σε κατάρρευση.

«Επειδή στο μέτωπο των συμψηφισμών του ΦΠΑ με οφειλές του ΛΑΓΗΕ δεν έχετε ακόμη ανταποκριθεί, παρά τις περί του αντιθέτου δημόσιες γενικές δηλώσεις περί συμψηφισμών, παρακαλούμε στο μεταξύ να προωθήσετε άμεσα την παροδική (πχ για 6 μήνες και έως ότου εξορθολογιστούν οι ροές πληρωμών) απαλλαγή τής υποχρέωσης του ΛΑΓΗΕ να απαιτεί φορολογική ενημερότητα από τους παραγωγούς για τις πληρωμές του», σημειώνεται στην επιστολή.

Διαφήμιση