Αρχική Ειδήσεις SAVEGREEKWATER: Ενημερωτική εκστρατεία κατά της ιδιωτικοποίηση νερού

SAVEGREEKWATER: Ενημερωτική εκστρατεία κατά της ιδιωτικοποίηση νερού

0
Διαφήμιση

Ξεκινάει την καμπάνια ενημέρωσης «Κάτι τρέχει με το νερό» με τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ της ομάδας SAVEGREEKWATER, η οποία εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση του νερού στην Ελλάδα. Τα τηλεοπτικά σποτάκια –που τις επόμενες εβδομάδες σταδιακά θα ανέβουν και στο διαδίκτυο- έχουν γυρίσει νέοι έλληνες σκηνοθέτες (Έλενα Δημητρακοπούλου, Άγγελος Φραντζής, Χάρης Σταθόπουλος, Σάββας Κατιρτζίδης, Παύλος Μαυρικίδης, Λευτέρης Χαρίτος), οι οποίοι είδαν ο καθένας, μέσα από τη δική του δημιουργική ματιά, τις συνέπειες ενός κινδύνου που είναι παραπάνω από υπαρκτός.

Η παρουσίασή τους έγινε στον κατάμεστο πρώτο όροφο του πολυχώρου CAMP στην Πλατεία Κοτζιά, όπου πάνω από 150 άτομα παρευρέθησαν για να πληροφορηθούν το περιεχόμενο της πρωτοβουλίας της ομάδας SAVEGREEKWATER. Όλα τα σποτ γυρίστηκαν με την αφιλοκερδή συμμετοχή των περίπου 250 συντελεστών τους και αποτελούν τα πρώτα της καμπάνιας καθώς κι άλλοι σκηνοθέτες και καλλιτέχνες έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη συλλογική αυτή προσπάθεια.

Στην εκδήλωση μίλησαν, επίσης, μέλη της πρωτοβουλίας μας τονίζοντας τους λόγους που καθιστούν αναγκαία τη δημόσια διαχείριση του πιο πολύτιμου για τη ζωή φυσικού αγαθού. Όπως επισημάνθηκε, σε περιπτώσεις ιδιωτικοποίησης του νερού έχουν παρατηρηθεί υπέρογκες αυξήσεις τιμών, περιπτώσεις μαζικών μολύνσεων, ελλιπής συντήρηση δικτύων και υποδομών, διαφθορά και απάτες, μυστικές συμφωνίες και ανύπαρκτες επενδύσεις.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην κατάσταση στη Ευρώπη, όπου η κυρίαρχη τάση είναι πλέον η επαναδημοτικοποίηση των υπηρεσιών ύδρευσης, όπως. π.χ. στη Γαλλία που είναι και η πατρίδα αρκετών εταιρειών ιδιωτικής διαχείρισης του νερού, με τις πόλεις να επιστρέφουν η μια μετά την άλλη στη δημόσια διαχείριση του νερού– με μεγαλύτερο παράδειγμα το Παρίσι.

Περισσότερες πληροφορίες για την καμπάνια «Κάτι τρέχει με το νερό», τις δράσεις της ομάδας, αλλά και την τεκμηρίωση για τις θέσεις μας μπορεί κανείς να βρει στην ιστοσελίδα μας www.savegreekwater.org όπου και μπορείτε να επικοινωνήστε μαζί τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤα υπεράκτια αιολικά πάρκα εξουδετερώνουν τους κυκλώνες τύπου «Κατρίνα»
Επόμενο άρθροΕνεργειακή… «ανάσα» με εκπτώσεις στα τιμολόγια δίνει στις βιομηχανίες η ΔΕΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ