Αρχική Ειδήσεις Ενεργειακή… «ανάσα» με εκπτώσεις στα τιμολόγια δίνει στις βιομηχανίες η ΔΕΗ

Ενεργειακή… «ανάσα» με εκπτώσεις στα τιμολόγια δίνει στις βιομηχανίες η ΔΕΗ

0
Διαφήμιση

Κλιμακωτές εκπτώσεις που θα υπολογίζονται σε συνάρτηση με τον όγκο της κατανάλωσης και κίνητρα για μεταφορά της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας σε περιόδους μη αιχμής περιλαμβάνουν οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ, που συνεδρίασε με αντικείμενο την τιμολόγηση της βιομηχανίας.

Οι εκπτώσεις, όπως επισημαίνεται, γίνονται με επίκληση του «έκτακτου χαρακτήρα» των συνθηκών, έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, που είναι ένα συν ένα έτος αρχής γενομένης από 1-1-2014 και διαμορφώνονται ως εξής, σε σχέση με τα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ:

10% για όλες τις βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης, όπως είχε προτείνει και η διοίκηση της ΔΕΗ.

Επιπλέον 10% για όσες επιχειρήσεις καταναλώνουν πάνω από 1000 γιγαβατώρες το χρόνο.

Για όσες έχουν κατανάλωση κάτω από 1000 γιγαβατώρες δίνεται έκπτωση 25 % στα τιμολόγια που ισχύουν τις νυχτερινές ώρες και τα Σαββατοκύριακα.

Οι αποφάσεις της γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ, περιλαμβάνονται σε συνολικό «πακέτο» μέτρων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της βιομηχανίας που περιλαμβάνει μειώσεις στις τιμές του φυσικού αερίου, επιστροφή κερδών από τη ΔΕΠΑ και πρόσθετες εκπτώσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού για τις οποίες αναμένεται έγκριση από την τρόικα (σσ διακοψιμότητα).

Την απροθυμία της τρόικα συνεχίζει να συναντά το μέτρο της διακοψιμότητας παρότι σε αυτό στηρίζεται εν πολλοίς το πακέτο των 150 δισ. Ευρώ για τη στήριξη της βιομηχανίας που εξήγγειλε πριν από μια εβδομάδα η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροSAVEGREEKWATER: Ενημερωτική εκστρατεία κατά της ιδιωτικοποίηση νερού
Επόμενο άρθροΤο λαθρεμπόριο άγριων ζώων και τροπικών φυτών μεγάλη απειλή για τη φύση