Αρχική Καταστροφές Πυρπόλησαν 1.000 σπίτια για ένα δάσος στην Κένυα

Πυρπόλησαν 1.000 σπίτια για ένα δάσος στην Κένυα

0
Διαφήμιση

«Βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί πυρπόλησαν 1.000 σπίτια για να εξαναγκάσουν οικογένειες ιθαγενών στην Κένυα να εγκαταλείψουν το δάσος όπου κατοικούν επί αιώνες. Η φυλή αυτή βρίσκεται σε απελπισία και χρειάζεται τη βοήθειά μας για να περισώσουν τα σπίτια τους και το δάσος πριν καταστραφεί ολοσχερώς», αναφέρει η Παγκόσμια Οργάνωση Avaaz, η οποία καλεί τους ευαισθητοποιημένους πολίτες του πλανήτη να υπογράψουν το ηλεκτρονικό ψήφισμα το οποίο και θα παραδοθεί στον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ.

Η Παγκόσμια Τράπεζα έχει δώσει εκατομμύρια ευρώ από τους φόρους μας στην δασική αστυνομία της Κένυας η οποία αυτή τη στιγμή εξολοθρεύει αυτή την αρχαία φυλή. Επίσης η Τράπεζα σκοπεύει να δώσει κι άλλο ένα τεράστιο κονδύλιο μέσα στο 2014, κι αυτό την κάνει να έχει μεγάλη επιρροή πάνω στην κυβέρνηση της Κένυας. Μέχρι τώρα η Τράπεζα έχει σιωπήσει πάνω στο θέμα.

Το Κογκρέσο των ΗΠΑ μόλις απείλησε ότι θα αποσύρει Αμερικανικά κεφάλαια από την Τράπεζα αν εκείνη δε σταματήσει τους διωγμούς στην Κένυα. Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ έχει δηλώσει πως θέλει να αλλάξει την Τράπεζα.

Ας τον κάνουμε λοιπόν να τηρήσει το λόγο του, απαιτώντας από την κυβέρνηση της Κένυας να σταματήσει τη μακάβρια αρπαγή γης και θεσπίζοντας νέους κανόνες για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για όλες τις μελλοντικές επιχορηγήσεις της Τράπεζας.

Όταν ένα εκατομμύριο από εμάς υπογράψουμε, θα αποσπάσουμε την προσοχή του Κιμ παρουσιάζοντας καμένα σπίτια ακριβώς έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ. Υπόγραψε το ψήφισμα τώρα και μετά στείλε ένα μήνυμα στον Κιμ: http://www.avaaz.org/en/stop_the_forced_evictions_greek/?bpMxfeb&v=35610

Διαφήμιση